Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Voets laat vervelende gebeurtenissen achter zich

Groot was de teleurstelling bij Sanne Voets toen bondscoach Joyce Heuitink haar op het NK Dressuur liet weten dat er voor haar geen ticket voor de Paralympische Spelen in Rio in zat. Met het wegvallen van Onassis van Estée Gerritsen mocht Voets toch het vliegtuig naar Rio nemen en behaalde ze haar doel: een gouden medaille.

Na de teleurstelling op het NK Dressuur tekende Voets nog tevergeefs protest aan bij de KNHS tegen de beslissing van de bondscoach. Nu alles achter de rug is, wil Voets weinig meer over de situatie kwijt en vooral genieten van haar gouden plak. “De vervelende dingen die zijn gebeurd in aanloop hiernaartoe heb ik achter me gelaten toen ik het vliegtuig naar Rio instapte. Ik kon het me niet permitteren daar energie aan kwijt te raken, want de Spelen zijn zo intens.”
Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

‘Grote eer om met eigen paard kampioen te worden’

Na het brons van vorig jaar op Formidable, was er afgelopen weekend goud voor Willem Greve en zijn wildcard-paard Garant (Warrant x Verdi) op het wereldkampioenschap voor vijfjarige paarden in Lanaken. “Niets kan zich vergelijken met het WK in Lanaken”, vindt Willem Greve. “Dit is een uniek kampioenschap op een unieke accommodatie, waar de hele wereld naartoe komt. Het is een grote eer om hier met m’n eigen paard wereldkampioen te worden.”

Voor België staat in de Nations Cup-finale veel op het spel

De kersverse Belgisch springkampioen Pieter Devos maakt aankomend weekend deel uit van het Belgische team dat in Barcelona strijdt in de finale van de Top League. Dream of India Greenfield (v. Gem of India) wordt daar zijn troef. “Voor ons Belgen staat daar heel wat op het spel. Met een goed resultaat kunnen we ons handhaven in de eerste liga. Onderschat het belang daarvan niet; we moeten grote wedstrijden kunnen rijden om ons te kunnen tonen. Als ruiters onder elkaar zijn we daar erg mee bezig omdat iedereen beseft wat er voor ons straks op het spel staat.”

Friese merrie Pleun krijgt felicitaties van ‘The Incredible Dr. Pol’

Algeheel KFPS-kampioen Pleun van ’t Lansink (Norbert x Onne) kreeg uit handen van de in Nederland geboren en in Amerika woonachtige dierenarts Jan Pol de welgemeende felicitaties. Pol, bekend van zijn programma’s op National Geographic, schudde vervolgens de handen van eigenaren Rinus Loman en Carla Nijdam uit Zwiggelte, nadat hun Pleun de negenjarige regerende CK-kampioene Wealtsje A. (Teeuwis x Jasper) van Hans en Bokje de Vries uit Wieuwerd versloeg.

 

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook