Ga naar hoofdinhoud

Deze week … Voorlopig nog geen bondscoach dressuur

De KNHS stelde Johan Rockx, in verband met de ziekte van Wim Ernes, aan als een tijdelijke bondscoach. “Er waren afspraken voor de U25 tot en met het EK en voor de senioren tot en met de Olympische Spelen”, aldus Rockx. “Daarmee is mijn taak beëindigd.” Omdat het na Rio de Janeiro stil bleef rond de status van de bondscoach dressuur, ontstond er enige onduidelijkheid. Johan Rockx maakt in elk geval duidelijk dat hij deze taak niet zal voortzetten.

“We zijn in Roosendaal een nieuw bedrijf aan het bouwen. Dat kan ik niet allemaal aan mijn vrouw overlaten. En dit is ook niet een job die je er zo maar even bijdoet.”
Rockx zegt terug te kijken op een mooie tijd bij de KNHS. “Heel interessant om de sport eens van de andere kant mee te maken.” Lees het hele verhaal in de volgende editie van Paardenkrant-Horses.nl, die donderdag op de mat valt en nu al online via Horses.nl beschikbaar is.

For Pleasure: Laatbloeier die zijn tijd ver vooruit was

For Pleasure stierf in 2011, maar is na zijn dood invloedrijker dan ooit. ‘De legende leeft’, is de slogan op de website van Brigitte Zilling, die het diepvriessperma van de hengst verkoopt. Vijf jaar na zijn dood is die slogan actueler dan ooit: For Pleasure had met acht kinderen en kleinkinderen de meeste nakomelingen in Rio en op de dynamische HorseTelex Results vererverranking ging de in 1986 geboren hengst vorige week Cornet Obolensky voorbij. Daarmee kan de hengst zich de succesvolste springpaardenvererver van het moment noemen. “Tja, het was altijd al een laatbloeier”, zegt Zilling.

Onrust binnen bestuur NMPRS

Dat de bekendmaking van de grote maat merrieveulenkampioen op de NMPRS-merriekeuring van afgelopen zomer (27 augustus te Bunschoten) zo’n nasleep zou hebben, had niemand vooraf kunnen bedenken. Inmiddels zijn twee bestuursleden van het NMPRS, Tineke Varkevisser en Jurgen Marijnissen, opgestapt en zijn de gemoederen nog altijd niet helemaal tot bedaren gebracht.

Vaessen heeft grootse plannen met WK-paard Fossbury

De achttienjarige Carlijn Vaessen gooide afgelopen zaterdag op de Subtopwedstrijd in Zuidwolde hoge ogen bij de junioren. Met de zesjarige Ampère-zoon Fossbury, die afgelopen zomer schitterde op het WK voor jonge dressuurpaarden in Ermelo, won de amazone beide proeven. “Ik hoop me straks bij de young riders in het kader te kunnen rijden. Het duurt nog wel even maar uiteindelijk is de Grand Prix het doel”, vertelt de ambitieuze amazone.

Van Doorn: ‘Op het goede moment gaat ‘t vlammetje altijd aan’

In de aanloop naar de Nationale Kampioenschappen van het NSPS werd Shetlandmerrie Elisee van Gelre (v. Nelantines van de Groote Woerd) al bestempeld als één van de grote favorieten. In 2013 wist de zwarte al de nationale jeugdtitel te pakken en ook dit jaar stond ze er super voor. Op haar eigen premiekeuring in Scherpenzeel werd al snel duidelijk dat ze in topvorm verkeerde en het lukte haar daar om drie titels in de wacht de slepen. “Al voor de nationale werd ons meerdere keren medegedeeld dat Elisee een kanshebber voor de titel was, maar wij houden onze verwachtingen altijd laag. Alles moet precies kloppen op zo’n dag”, vertelt eigenaar Piet van Doorn.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook