Ga naar hoofdinhoud

Deze week … ‘We richten de pijlen op één of meerdere finaleplaatsen’

Naast de top tien-geklasseerde Maikel van der Vleuten had chef d’équipe Rob Ehrens slechts één plaats in te vullen in de eerste Wereldbekerkwalificatie van dit seizoen, afgelopen weekend in Oslo. Toch is de keuzeheer van Oranje standvastig in zijn doel. “De finale is het hoogtepunt van het indoorseizoen. Dan moet het een goal zijn om daar één of meerdere ruiters in te krijgen”, blikt Ehrens vooruit.

Verder lezen over de eerste Wereldbekerkwalificatie van dit seizoen kan nu al online.

 

1989: De opkomst van Anky van Grunsven

Met de serie ‘Uit de oude doos’ duikt De Paardenkrant in haar eigen archieven. Wat waren de opvallendste zaken in een jaar? Waar werd over gesproken? Wat hield de paardenwereld bezig? Het eerste jaar in deze serie: 1989, het eerste jaar dat De Paardenkrant verscheen.

 

Blessureleed zorgt voor fokkerijsucces Colinda D

Amazone Annelore Willeboer staat uit het niets ineens te boek als topfokker. Nadat haar springmerrie Colinda D (v. Colorado) geblesseerd de weide afkwam, zat er weinig anders op. “Dan maar een veulentje fokken. Het was zo’n lieve merrie. Misschien dat ze die goede instelling wel doorfokt”, vertelt Willeboer. Met twee Grand Prix-paarden, een goedgekeurde hengst en een veilingtopper liep het verhaal resoluut anders.

 

De Niro: bij leven al een legende

De succesvolste vererver van de huidige dressuurpaardenfokkerij, De Niro, moest vorige week woensdag worden ingeslapen. De Donnerhall-zoon werd 24 jaar oud en was bij leven al een legende. In de komende Paardenkrant een terugblik op zijn leven.

Exclusief voor abonnees: Lees de krant online »
Om als abonnee de edities te bekijken dient u (rechtsbovenin de website) eerst in te loggen. U kunt dezelfde inloggegevens gebruiken als eerder op Paardenkrant.nl.
Geen abonnee? Sluit direct een abonnement af »
Bestel dit nummer vanaf woensdag digitaal in de webshop »

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook