Ga naar hoofdinhoud

Weer succes voor familie Dijkstra op keuring NWPCS

Oldenzijlster Beauty foto Vivian Hesen
De familie Dijkstra van Stal Oldenzijl beleeft een fantastisch keuringsseizoen tot nu toe. Zaterdag op de laatste regionale keuring van het NWPCS in Tolbert werd hun Welsh A-merrie Oldenzijlster Beauty (v. Oldenzijlster Axel) gekroond tot algemeen dagkampioen. Haar volle zus, Oldenzijlster Blossom, werd enkele weken ook al reserve dagkampioen op de keuring in Annen.

“Het kan niet op”, reageert Jouke Dijkstra uitgelaten. Niet alleen had de familie Dijkstra de dagkampioen in Tolbert. Hun driejarige A-merrie Oldenzijlster Abigail (v. Heniarth Yeats) werd tevens verkozen tot beste driejarige en reserve sectiekampioen achter haar stalgenoot en het veulen van Beauty werd veulenkampioen.

Het reserve dagkampioenschap ging naar de goed bezette sectie NWR. De driejarige Roxy (v. Orchard Boginov) werd hier door de jury als beste pony verkozen.
In de sectie B was er weer succes voor de tweejarige Vanety TC (v. Alex Dai). Vorig jaar werd zij in Kootwijk op kop geplaatst bij de jaarlingmerries en nu werd ze naast jeugdkampioen ook sectiekampioen.
Van de twee C’s werd het veulen Honey Bee’s Farkas (v. Llanfihangel) kampioen van de sectie. Bij de Cob’s was geen deelname.
De driejarige Bella Donna (v. Heidehof’s Don Diego) mocht zich in Tolbert de beste van de Welsh Partbreds noemen.

Op 22 augustus is de Centrale Keuring van het NWPCS in Kootwijk.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.
Bekijk hier alle uitslagen.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook