Ga naar hoofdinhoud

Wel kampioen, geen veilingtopper

Quidam-zoon Quvee Prestige werd gisteren door de hengstenkeuringscommissie van het Holsteiner Verband uitgeroepen tot kampioen. Voor 260.000 euro werd de hengst vervolgens in de veiling verkocht naar Polen. Maar hiermee was de kampioen nog niet de veilingtopper. Dat werd verrassend genoeg Cascadello II (Casall x Clearway). Voor deze hengst, die vrijdag erg onnatuurlijk sprong, werd 450.000 euro geboden.

Cascadello II is gekocht door Gestüt Fohlenhof te Hassloch. Vorig jaar kochten zij Cascadello I, de toenmalig reserverkampioen. Hij bracht toen het recordbedrag van 600.000 euro op. Fokkerijleider Thomas Nissen liet weten voldoende vertrouwen in de natuurlijke aanleg van Cascadello’s volle broer te hebben om ook deze hengst een kans te geven.

De reservekampioen van dit jaar, de super bewegende dressuurhengst Carantas (Carabas x Canto), werd niet geveild. In totaal wisselden vijftien hengsten van eigenaar, voor een gemiddeld bedrag van 92.800. De totale omzet bedroeg 1.392.000 euro.

Klik hier voor een overzicht van de geveilde hengsten.

Bron: Horses

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook