Ga naar hoofdinhoud

Welsh B-merrie Stougjeshoeve Enjoy algemeen dagkampioen CMK Kootwijk

Stougjeshoeve Enjoy kampioen NMK NWPCS 2014 foto Vivian Hesen
Het weer zat niet altijd mee op de centrale merriekeuring van het NWPCS afgelopen zaterdag in Kootwijk, maar de kwaliteit die getoond werd in alles secties maakte dat ruimschoots goed. Vanuit alle secties waren aan het einde van de dag prachtige kampioenen te zien in de kampioenskeuring voor het algemeen dagkampioenschap. De hoogste eer ging naar de prachtige appelschimmel Stougjeshoeve Enjoy (v. Griashall Kiwi), die op de regionale keuring van De Meern ook al gekroond werd tot dagkampioen.

Stougjeshoeve Enjoy liet zich van de eerste tot de laatste pas gelijkmatig zien en haar fraaie exterieur in combinatie met haar rasuitstraling en expressieve blik maakte het plaatje zeer compleet. In de kampioensring voor het dagkampioenschap kreeg ze tegenstand van twee veulens, maar vooral de concurrentie van de kampioenen uit de sectie A en C waren groot.

Het eerste veulen kwam uit de sectie Welsh-Partbred, met het merrieveulen Ilona (v. Desperado), dat over een zeer indrukwekkend front en uitstekende bewegingen beschikt en verdiend sectiekampioen werd.
Ook in de sectie NWR was het sectiekampioenschap voor een veulen en wel voor het geweldige bewegende hengstveulen Hendi Dancer’s Dream (v. Bijsterhof’s Diamond). Hij liet bij de NWR’s onder andere de dagkampioen van Gieten achter zich, de indrukwekkende vierjarige merrie Klein Roderijs Flower (v. Klein Roderijs Cocktail).

De hele complete driejarige C-merrie Shamrocklake Bouncing Charity (v. Nebo Bouncing Rocket) werd als jaarling algemeen dagkampioen in Kootwijk en maakte het nu verdiend tot kampioen van haar sectie.
In de sectie A mocht de meervoudig kampioensmerrie Shamrocklake Silk Hortensia (v. Ceulan Cariadog) opstellen als kampioen. Met haar prachtige model en krachtige bewegingen was er geen twijfel mogelijk dat zij kampioen van haar sectie moest worden. Fokker en eigenaar Henri Leeuwenhaag beleefde een mooie dag in Kootwijk, want drie van de vier pony’s in het sectiekampioenschap bij de A’s zijn door hem gefokt en nog steeds in eigendom. Ook de winnaar van de sectie C is een troef van Leeuwenhaag.

De kampioen van de sectie D, Broadley Orange Blossom (v. Gwynfaes Culhwch) ontbrak in het dagkampioenschap.

Bekijk hier alle uitslagen.
Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook