Ga naar hoofdinhoud

Welsh B Thistledown Artic Monkey topper op Fayre Oaks veiling

De prijzen van de Welsh-pony’s op de 61e editie van de Fayre Oaks Sale vorige week in Builth Wells, Wales, waren gemiddeld beter dan de prijzen van vorig jaar. Ruim 500 pony’s in de sectie A, B en Partbred kwamen op zaterdag en zondag onder de hamer. Op zaterdagavond tijdens de High-Flyer Sale, het hoogtepunt van de veiling met speciaal daarvoor geselecteerde pony’s, werd de driejarige B-hengst Thistledown Artic Monkey afgeslagen op 8800 Pond. Daarmee was hij veruit de duurste pony van de hele veiling.

Thistledown Artic Monkey is een prachtig gelijnde zoon van Mompesson Wild Party. Als moeder staat Cottrell Anya (v. Cwrtycadno Cadfridog) te boek. Artic Monkey is het afgelopen seizoen al zeer succesvol geshowd.

In totaal kwamen 24 pony’s onder de hamer in de High-Flyer Sale, waarvan uiteindelijk de helft niet verkocht werd in de veiling. De duurste pony in de sectie A werd ook in de High-Flyer verkocht. Dit was de zesjarige prachtige schimmelhengst Uphill James Fox (v. Crumpwell Fox Wild uit Trefaes Silver Saphire v. Trefaes Guardsman). Voor 8100 Pond veranderde hij van eigenaar.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant.

Bron: Horses

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook