Ga naar hoofdinhoud

Welsh-hengst Nachtegaals Captain gestorven

Nachtegaals CaptainOp 27 jarige leeftijd is de Welsh elite hengst Nachtegaal’s Captain gestorven. Deze Welsh Mountain pony hengst heeft een ongeëvenaard groot aantal van 35 ster- en keurmerries en 7 goedgekeurde zonen gebracht voor het NWPCS.

Captain dekte in zijn topjaren, 1988, 1989, circa 80 merries per seizoen. Hij was populair door zijn mooie verschijning met veel ras in het hoofd en opvallende, ruime draf. Bekende dochters zijn de door de eigenaar, de familie Jansen zelf gefokte Cuppers Madonna en Morning Star, die het tot het erepodium brachten op nationaal niveau.

Ook merries als Bruinderink’s Franka, Chantal, Geldershof’s Jolien, Nebus Serena, Tenkhoeve’s Kitty en Zonnekamp’s Dagmare behoren tot zijn mooie dochters. Ze boekten veel succes op de keuringen maar ook als fokmerrie.

Captain’s zonen Guldenhoef’s Amadeus en Vivaldi, en Cupper’s Rockefeller dienen nog steeds de fokkerij. Via vrouwelijke nafok leverde Captain een belangrijke bijdrage aan de nieuwe lichting van het NWPCS. Kampioen Roetsenest Santa Fé is een kleinzoon, Meladelle’s Avanti en Selehem’s Copo Cabana voeren zijn bloed in de vierde generatie.

Lees morgen meer in De Paardenkrant

Bron: Horses.nl / De Paardenkrant – Janneke de Rade

3 reacties op “Welsh-hengst Nachtegaals Captain gestorven

 • Lodewiek

  O wat jammer. Mijn dochter (net 8) heeft een prachtige nakomeling van deze hengst en is daar nu L1 dress + 5wp mee. De pony is 17 en heeft van diverse kinderen naar allerlei kampioenschappen gereden. Super fijne pony!

 • c bulsink

  Jammer dat deze fantastische vererver gestorven is.
  Ons A-tje Maggie ( Thunder’s Noortje) sinds vorig jaar verkocht aan een 6 jarige meisje uit Zeeuws-Vlaanderen, heeft bij ons vele kampioenschappen behaald.
  In enkelspan, tandem en ook onder het zadel was en is ze zeer succesvol. L2 met vele winstpunten, een Gelders kampioenschap in de L1, en L-springen.
  Nederlands kampioen M-dressuur ( mennen), reserve districtskampioen tandem klasse 1, predikaat sportpony.En ga zo nog maar even door.
  Nagtegaal’s Captain bracht dus niet alleen klasse pony’s voor de fokkerij maar ook in de sport!

 • kim

  mijn merrie is een dochter van nachtegaal’s captain

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.