Ga naar hoofdinhoud

Welsh-ponyman Piet Steeghs overleden

Piet SteeghsNa een ernstige ziekte is Welsh sectie B-fokker Piet Steeghs vorige week overleden. Hij maakte niet meer mee dat zijn laatste wens uitkwam: Free Golden Girl werd afgelopen weekend sectie B-kampioen.

Zijn laatste wens op gebied van zijn pony’s was dat Steehorst Free Golden Girl aan de regionale keuring zou meedoen. De jonge merrie was slechts één keer in haar leven geshowd, in 2005 als veulen. Ze won toen het nationaal veulenkampioenschap en dat droeg er toe bij dat Piet Steeghs in 2006 werd verkozen tot fokker van het jaar.

Als bijschrijving verscheen Steehorst Free Golden Girl afgelopen zaterdag op de regionale keuring in Gieten. Nog hoogdrachtig, maar met een uitstraling en kwaliteit waarmee ze alle sectie B-merries achter zich liet en het kampioenschap op haar naam bracht. Haar eigenaar maakte het niet meer mee. Piet Steeghs overleed daags daarvoor, op vrijdagochtend 17 juli, op 73-jarige leeftijd.

Lees morgen meer in De Paardenkrant.

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu
Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook