Ga naar hoofdinhoud

NWPCS komt met update over ontwikkelingen

Nadat het hoofdbestuur van het Nederlandse Welsh Pony&Cob Stamboek (NWPCS) vorige week per direct aftrad in de Ledenraadsvergadering, bleef het lang stil. Eén ding liet Ledenraadsvoorzitter Bastiaan Meerburg dinsdag wel weten aan de redactie van Horses.nl: “Nadat het hoofdbestuur op vrijdag opgestapt was, zijn de zondag erop de nieuwe statuten en reglementen unaniem door de Ledenraad goedgekeurd.” Nu is het stamboek zelf met een update gekomen.

“Tijdens de Ledenraadsvergadering op vrijdagavond 12 november is het NWPCS hoofdbestuur uit zichzelf teruggetreden, vanwege een discussie over de nieuwe statuten en reglementen en het proces hiernaartoe. De ledenraadsleden van de afdeling Noord ondersteunden het voorstel niet, waarmee de noodzakelijke statutaire meerderheid op dat moment niet werd gehaald.”

Wel breed gesteund

“Na het gebeurde hebben de ledenraadsleden van de afdeling Noord vervolgens intensief contact gehad met hun achterban en kwamen tot de conclusie dat de nieuwe statuten en reglementen binnen de vereniging wel breed gesteund werden. In een vervolgoverleg op zondag zijn de nieuwe statuten en reglementen daarom alsnog unaniem door de Ledenraad goedgekeurd.”

Extra ALV

“Drie ledenraadsleden uit de afdeling Noord hebben echter, vanwege hun inbreng op 12 november en de consequenties daarvan (het terugtreden van het hoofdbestuur), recent besloten hun positie in de Ledenraad ter beschikking te stellen. Zij zullen op de aankomende extra ALV van de afdeling Noord op 1 december een nadere toelichting geven aan de leden.”

Capabel hoofdbestuur

“De Ledenraad vindt het belangrijk om zo spoedig mogelijk een capabel hoofdbestuur te vinden, dat kan rekenen op veel draagvlak binnen de vereniging.”

Lees ook:

NWPCS-ledenraad keurt nieuwe statuten alsnog goed (Premium)

Gehele hoofdbestuur NWPCS stapt op

Bron: Horses.nl/NWPCS

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook