Ga naar hoofdinhoud

Wereldkampioen Dancing Diamond naar Tamara Rehning

Anne-Kathrin Pohlmeier, hier met Lordswood Dancing Diamond Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Vlak na de verkoop van Lordswood Dancing Diamond (v. Dancier) werd er door de voormalige eigenaren Alice Whitefield en Heather Stack geheimzinnig gedaan over de koper. Nu is bekend wie de voormalig Wereldkampioen heeft gekocht: de ouders van de Duitse U-25 amazone Tamara Rehning. Dit weekend debuteerde de combinatie op een nationaal concours in Dorsten. 

Het resultaat van de eerste proef (op Duits M* niveau)  van de nieuwe combinatie: 68,384%. De nu zevenjarige ruin won daarmee niet. Hij werd tweede achter de springgefokte Black Devil (Balou du Rouet x Contendro I) onder Andrea Timpe.

Sensationele wereldkampioen

Whitefield en Stack kochten Lordswood Dancing Diamond als driejarige en hij werd daarna werd hij in 2015 (als vierjarige) met Anne-Kathrin Pohlmeier reservekampioen op de Bundeschampionate en in 2016 was er de Bundestitel bij de vijfjarigen. Hij kreeg toen een 10 voor de totaalindruk en een 9,5 voor de draf en de galop. In 2016 liep hij ook al op de Wereldkampioenschappen (maar toen zorgden fouten in de proef ervoor dat hij een hoge klassering misliep), in 2017 bij de zesjarigen was het wel raak. In 2017 liep hij in Ermelo de proef van zijn leven en kwam ook hier de 10 voor de aanleg op het scorebord tevoorschijn en een sensationeel totaalcijfer van 9,72.

Uitslag

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook