Ga naar hoofdinhoud

Dik 4 miljoen omzet op Westfaalse veiling, 11 boven ton

Update
Danciero (Dancier x Floriscount) - Foto: Equitaris.de/Sabine Wegener

Op hengstenkeuring in Westfalen heeft Andreas Helgstrand opnieuw toegeslagen in de veiling. Nadat Helgstrand al eerder de prijstopper van Hannover kocht en de kampioen van Oldenburg voorstelde, heeft hij – na een biedduel met onder andere Dressurpferde Leistungszentrum Lodbergen – nu voor 700.000 euro de Westfaalse kampioen cat.nr 18 (Dancier x Floriscount) te pakken. Een andere opvallende aankoop is die van een van de drie reservekampioenen cat.nr 1 (Apache x Fürst Romancier). Hij is WFFS-drager maar dat deert Rebecca Gutman van Gestüt Bonhomme niet. Zij kocht de hengst voor 400.000 euro.

Elf hengsten boven een ton, daarvan vier dik boven 300.000 euro, eentje voor 400.000 euro en eentje voor 700.000 euro. Daarmee heeft het Westfaalse stamboek voortreffelijke zaken gedaan. Vaak hebben veilingen één of twee hengsten die dergelijke prijzen opbrengen, maar in Westfalen was er breedte in de top van het prijzensegment. Gemiddeld brachten de goedgekeurde hengsten 141.138 euro op, meer dan het gemiddelde in Hannover en dat zonder een topper van 2 miljoen euro.

Dressage Domination

Horses.nl heeft – nadat Helgstrand de Lord Leatherdale van Hannover Lord Europe heeft gedoopt en de kampioen van Oldenburg Global Player (v. Grand Galaxy Win T) – alvast een voorstel voor de naam van de nieuwe aanwinst: Dressage Domination.

Sissy Max-Theurer slaat toe bij vossen

Reservekampioen cat.nr 4 (Baccardi x Laureus) vertrekt voor 370.000 euro naar Sissy Max-Theuer, RS2 Dressage en Sönke Rothenberger boden tegen maar konden niet op tegen het Oostenrijkse geweld. Max-Theurer probeerde ook nog de opvallende blonde vos cat.nr 11 (Bernay x Dream On) in de vingers te krijgen. Maar deze kleinzoon van de KWPN-gefokte Boston (v. Jazz) ging uiteindelijk voor 360.000 naar Holkenbrink.

Mathieu Beckmann die samen met keuringsklaarmaker Pascal Kandiziora zowel de Dancier als de Baccardi verkocht, tilde dus in totaal 1.070.000 euro. Dat was voor de hengstenhouder uit Wettringen wel een rondje rennen waard.

Reesink boert goed

De reservekampioen van Eugene Reesink cat.nr 50 (Vitalis x Krack C) werd voor 370.000 afgeslagen aan Belgische kopers. Reesink verkocht ook zijn voorlopig niet goedgekeurde (vanwege niet volledig ingedaalde testikels) cat.nr 39 (Grand Galaxy Win T x Sir Sinclair, fokker: Cees Kikkert) voor goed geld. Voor 130.000 euro werd hij afgeslagen.

330.000 euro voor springkampioen

De kampioen van de springhengsten cat.nr 69 (For Pleasure x Nabab de Reve) leverde 330.000 euro op. Voor dat bedrag mag René Tebbel zich de nieuwe eigenaar noemen. Voor reservekampioen cat.nr 56 (Cavtat PKZ x Calido) viel de hamer bij 160.000 euro. De tweede reservekampioen cat.nr 58 (Cordess x Contendro I) werd afgeslagen voor 61.000 euro.

Over de ton

Over de ton gingen ook de geprimeerde cat.nr 12 (Bon Coeur x Dimaggio) met 170.000 euro,  cat.nr 5 (Baccardi x Lissaro) voor 144.000 euro en de interessant gefokte springhengst cat.nr 64 (Diamant de Semilly x volle zus Casall) bracht 150.000 euro op.

Alle prijzen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook