Ga naar hoofdinhoud

590.000 euro voor ruin van Escamillo op Westfaalse veiling

Embolo (v. Escamillo). Foto: Westfaals Paardenstamboek.

Het Westfaalse stamboek hield op zondag haar herfstveiling van dressuur- en springpaarden. Absolute topper was de driejarige Embolo (Escamillo x Detroit), een halfbroer van de Westfaalse kampioensmerrie For Joy. De driejarige ruin, die volgens de veilingtekst 'oneindige schoudervrijheid' bezit, bracht maar liefst € 590.000 euro op. Voor dat geld blijft hij in Duitsland. Het laatste bod - waarin in één klap 35.000 euro extra geboden werd - was duidelijk bedoeld om de concurrentie voor eens en altijd uit te schakelen.

De meeste dressuurpaarden werden voor bedragen tussen de 15.000 en 30.000 euro verkocht. Embolo stak ver boven de rest uit, maar er waren nog een paar uitschieters. Voor de ‘Siegerstute’ Baroness (Benicio x Van Vivaldi) werd 108.000 euro neergelegd. Stamboekhengst Fawad (Franziskus x De Niro) ging voor 82.000 euro onder de hamer. Ook deze twee paarden blijven in Duitsland.

Springtopper naar Nederland

Bij de kleinere collectie Westfaalse springpaarden ging het er een stukje rustiger aan toe. Topper was hier de opvallende vos Areej (Aganix du Seigneur x Calvaro). Dit paard is voor 44.500 euro naar Nederland verkocht.

Areej (v. Aganix du Signeur). Foto: Westfaals Paardenstamboek.

Uitslag dressuurveiling

Uitslag springveiling

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook