Ga naar hoofdinhoud

Dure Nederlandse veilingveulens naar Westfaalse keuring

Mister Red Texel (v. Daily Diamond) - Foto: Veulenveiling MIdden-Nederland

49 dressuurhengsten en 28 springhengsten mogen dit jaar hun opwachting maken op de Westfaalse hoofdkeuring in Münster-Handorf (25-27 november). Daar komen nog negen driejarigen (4 springen/5 dressuur) bij voor de geïntegreerde zadelkeuring. Flink wat Nederlandse inzendingen kregen vorige week een ticket voor de keuring, acht springhengsten en zeven dressuurhengsten hebben een Nederlandse fokker en/of eigenaar. In die laatste groep vier veilingtoppers.

De duurste was de voor 50.000 euro op Veulenveiling Midden-Nederland geveilde Mister Red Texel (Daily Diamond x Jazz, fokker: Wim van der Linde), die nu wordt voorgesteld door Eugène Reesink en Jan Pieter Dalsem. Zij kochten in dat jaar ook de door M. Konijn-Egas gefokte Make My Day (Toto jr x Apache) voor 41.000 euro in Borculo en op diezelfde veiling voor 36.000 euro de door W. v/d Heuvel gefokte Monteverdi (Vivaldi x Fürst Heinrich). Deze drie hengsten mogen allemaal verschijnen op de hoofdkeuring en dat geldt voor nog twee inzendingen van Reesink en Dalsem: een Franziskus x Rock Forever en een Rock Forever x Fürst Heinrich. De voor 30.000 euro in Borculo aangeschafte  Magnify-K van ’t Kattenheye (For Romance I x Fidertanz) redde het niet.

Nog twee Nederlandse fokproducten

De door C. van der Laan gefokte Dream Boy x Sir Donnerhall mag ook naar de hoofdkeuring. Van der Laan stelt hem samen voor met Heinrich Giesselmann. De door Henk van Wijlick gefokte Eastwood W (Escolar x Sandro Hit) mag ook naar de hoofdkeuring. Hij werd als veulen in Münster verkocht voor 38.000 euro aan Hengsthaltung Kemper.

Springhengsten

Bij de springhengsten zijn er twee hengsten van Nederlandse eigenaren. Herman Seiger komt, hoe kan het ook anders, met een Comme il faut (uit een moeder van Quidam’s Rubin). R.A.J. Huijbregts en M. van Kessel komen met de door J.C.M. van Kessel gefokte Kannan x Emerald.

Mathieu Beckmann heeft, zoals gebruikelijk de laatste jaren, weer flink wat  Nederlandse veulens opgespeurd. Dit jaar mogen de door de door J.O.H. Lufting gefokte Arezzo VDL x Cantos, de door W. Zwier gefokte Durango VDL x Cantos, de door B.S. Wichers gefokte Kannan x Chin Chin en de door Marianne Weckx gefokte Stakkato Gold x Chirivell van Beckmann naar de hoofdkeuring. Nog twee hengsten werden in Nederland geboren. De door R. Tel gefokte Cornet Obolensky x Berlin wordt voorgesteld door familie Wilbers en de door T.G.M. Overmars gefokte Hardrock Z x Diamant de Semilly door de combinatie Schulze-Averdiek en Holtwiesche.

Ibiza

De door Luc Boogert gefokte Asgards Ibiza doet het goed met zijn eerste jaargang. In Hannover mogen vier van zijn zonen naar de hoofdkeuring, in Oldenburg zijn er ook vier aangewezen en in Westfalen is de Desperado x Jazz-hengst ook vertegenwoordigd met vier zonen. Sir Heinrich is topleverancier met vijf nakomelingen. Bij de springhengsten doet Cornet Obolensky de beste zaken met vijf zonen (één zadelkeuring), gevolgd door de extreem populaire Z-hengst Dominator Z. Westfalen heeft op springgebied ook nog een echte parel in de collectie: een For Pleasure uit Bundes- en Wereldkampioene Chao Lee.

Bekijk hier alle toegelaten hengsten

Klik hier voor de catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook