Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Springkampioen teruggekocht voor 196.000 euro

Cat.nr 68 (Conthargos x Casall) Foto: Westfalenpferde.de/Recki

De springkampioen van de Westfaalse hengstenkeuring is in Münster-Handorf afgeslagen voor 196.000 euro, maar niet verkocht. Het Westfaalse stamboek meldt dat kampioen Cat.nr 68 (Conthargos x Casall) niet aan de voor de eigenaar gewenste prijs kwam en dus in bezit van Matthias Schlamminger. Topper van de veiling werd de reservekampioen cat.nr 61 (v. Aganix), die voor 162.000 euro aan de Belg Karel Cox werd verkocht.

Cat.nr 61 (Aganix du Seigneur x Mylord Carthago) vertrekt niet naar België, maar blijft voorlopig in Duitsland. Hij wordt ter dekking gesteld bij Klatte. De in Nederland door Hetty Dissel uit Veenendaal gefokte tweede reservekampioen, Cat.nr 69 (Conthargos x Zavall VDL), werd voor 150.000 euro aan twee staatsstoeterijen verkocht: Landgestüt Warendorf en Landgestüt Schwaiganger.

Gemiddeldes

Vijftien van de zestien goedgekeurde hengsten werden geveild, twaalf vonden een nieuwe eigenaar. Gemiddeld brachten de goedgekeurde springhengsten 62.583 euro op. Vier van de vijf niet-goedgekeurde hengsten werden daadwerkelijk verkocht, gemiddeld voor 18.375 euro. Tien springhengsten hebben een nieuwe eigenaar buiten Duitsland.

4,6 miljoen euro omzet

In totaal werd er op de Westfaalse hengstenkeuring dit jaar ruim 4,6 miljoen euro omgezet.

Veilingstatistiek

Veilingsite

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.