Ga naar hoofdinhoud

HK Westfalen: Dynamic Dream topaanvoerder, zeven ‘Nederlandse’ hengsten

Dynamic Dream (Dream Boy x Sir Donnerhall I) - Foto: Equitaris.de/Wegener

De voorselectie voor de Westfaalse hoofdkeuring (3-6 december 2023) zit er op. Naast de 42 springhengsten zijn er deze week 62 dressuurhengsten geselecteerd. Daaronder vier in Nederland gefokte hengsten en drie hengsten in Nederlands bezit.

Dynamic Dream is net zoals op de Hannoveraanse hengstenkeuring topaanvoerder met zijn eerste jaargang. De hengst die vanwege een blessure (afgezien van een Deense 14-dagentest) zijn kwaliteiten nooit onder het zadel bewees, kreeg in Westfalen vijf (van acht) zonen doorverwezen. Daaronder ook een zeer interessant gefokte hengst: een Dynamic Dream uit de volle zus van Totilas. De door Mount St. John gefokte MSJ Dynamic Totilas. Mount St. John kreeg overigens ook nog een kleinzoon van de nu bij Cathrine Dufour ondergebrachte Mount St. John Freestyle door naar de hoofdkeuring: MSJ Tokyo (Totilas x Ampère x Fidermark).

Reesink Horses heeft ook een Dynamic Dream op de keuring in cat.nr 257 (Dynamic Dream x Escolar).

Vitalis en Zoom hebben vier zonen op de keuring en verder zijn er een heel stel hengsten met drie zonen op de keuring: Bonds, Escolar, Jovian en Taurus (eerste jaargang). Raven en So Perfect presenteren elk twee zonen uit hun eerste jaargang.

Maar twee van Helgstrand

Waar Helgstrand de afgelopen jaren een blik hengsten opentrok op de Duitse keuringen, is hij dit jaar nauwelijks vertegenwoordigd. Op de Hannoveraanse keuring heeft Helgstrand (op papier) geen hengsten, op de Westfaalse voorselectie stelde hij er maar twee voor. Die twee werden overigens beide doorverwezen: cat.nr 113 (v. Dynamic Dream) en de als veulen voor 80.000 euro aangeschafte cat.nr 214 (v. Va Bene).

Toegelaten hengsten van Nederlandse fokkers/eigenaren

Cat.nr 125 (Fidertanz x Apache), eigenaar: Reesink Horses
Cat.nr 151 (Glamourdale x Painted Black, halfbroer Fürst Jazz), fokker: Pegasus Stables, eigenaar: Gut Schönweide (Grand Prix Sales 2021: 11.000 euro)
Cat.nr 162 (Kjento x Gribaldi), fokker: A.J.J. Bechtold, Sprang-Capelle
Cat.nr 167 (Le Formidable x Glamourdale), fokkers: Frank Burema & Rhode van Praat
Cat.nr 204 (Taurus x Benicio), fokker: H.J. Hollewand, Dalen (kampioensveulen in Wachtum)
Cat.nr 215 (Vaderland x Fidertanz), eigenaar: Reesink Horses (Westfaalse veiling 2021: 20.000 euro)
Cat.nr 257 (Dynamic Dream x Escolar), eigenaar: Reesink Horses

Toegelaten hengsten
Catalogus

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.