Ga naar hoofdinhoud

Sausebraus, Zahir, Eivissa en By My Heartbeat Westfaalse kampioenen

Eivissa (v. Escamillo) Foto: Westfalenpferde.de

Op de Bundeschampionate in Warendorf zijn er altijd een paar paarden waarover iedereen praat. Vorig jaar was de driejarige merrie Eivissa (Escamillo x Wolkentanz I) één van die paarden, zo niet hét paard dat de tongen losmaakte. De regerend Bundeskampioene bij de driejarigen is er dit jaar in Warendorf ook weer bij, nu bij de vierjarigen. Afgelopen weekend werd ze in Münster-Handorf al gehuldigd als Westfaals kampioene, net zoals Zahir (driejarige hengsten), Sausebraus (driejarig merries en ruinen) en By My Heartbeat (v. By Your Side).

Met 19 punten (een 9,5 gemiddeld) en twee keer twee 10-en voor de galop en de stand van opleiding was Eivissa dé kampioene van de Westfalenwoche 2023. Onder Jessica Lynn Thomas scoorde de vierjarige merrie uitsluitend 9’s en hoger.

De ruinen Dave (v. Blue Hors Dreamline) en Elton PS (v. Escalito) deelden de tweede plaats.

By My Heartbeat

Bij de vierjarige hengsten ging de zege naar By My Heartbeat (By Your Side x Ehrenstolz) met 17,3 punten (8,65 gemiddeld), voor Legendary (v. Lord Leopold) en Zalencio (v. Zoom).

Sausebraus

Bij de driejarige merries en ruinen ging de Westfaalse titel naar de ruin Sausebraus (Secret x Dormello) met 17,1 punten (8,55 gemiddeld), die daarmee de ruin Vito L (v. Vitalis) en de reservekampioene van de Westfaalse merriekeuring Vanderley (v. Vaderland) versloeg.

Drie deelnemers bij ‘kampioenschap’ driejarige hengsten

De rubriek voor driejarige hengsten was maar een minirubriek met drie deelnemers. De kwalificatie werd direct de finale, die Zahir (v. Zoom) won met een 8,3 gemiddeld (lees hier meer).

Uitslagen

Bron: Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.