Ga naar hoofdinhoud

Sporttest Münster-Handorf: Hoogste punten voor For Fontane en Cornet’s Edition

Jacob Schenk met For Fontane. Foto: Dr. Tanja Becker/Equitaris

In de sporttest voor dressuurhengsten in Münster-Handorf liet For Fontane (For Romance II x Stedinger) met een 8,41 het hoogste cijfer noteren. Twee Nederlandse dressuurhengsten slaagden voor de test: de Daily Diamond-zoon Maigret van de Watermolen en de Toto Jr.-zoon Maxim. In de springrichting leverde Cornet Obolensky een heel stel toppers: vier zonen (!) slaagden met een acht of hoger. Een Etoulon VDL van VDL-Stud kreeg een 7,70.

Topper met een 8,41 werd For Fontane. Er prijkten meerdere 8,5-en en zelfs een 8,8 voor de stap op zijn scorelijst. Met een 8,12 deed ook D’Cinzano (Duvalier x Fiontano) goede zaken en Marian von Bellin (Morricone I x Fidertanz) slaagde met een 8,11.

8,10 voor Daily Diamond van Greve

Maigret van der Watermolen (mv. Johnson) is door eigenaar Jan Greve gefokt uit een halfzus van Scandic. De hengst kreeg een 7,50 voor de stap, een 8,50 voor de draf, een 8,00 voor de galop, een 8,20 voor de Rittigkeit en een 8,40 voor de totaalindruk. Dat bracht hem gemiddeld op een 8,10. Zijn halfbroer Manager of Utopia (mv. Jazz, fokker De Bemi Hoeve) van Stefan Rödl kwam uit op een 7,30 en haalde de test daarmee net niet.

Toto Jr. van fokker P. Nijssen

De tweede Nederlandse hengst die een voldoende score haalde is Maxim (mv. Johnson). De hengst van Dr. Axel Schürner/Gut Neuenhof werd gefokt door P. Nijssen uit Heusden. Maxim kreeg achten voor de Rittigkeit en totaalindruk, een 8,20 voor stap en galop en een 7,5 voor de draf. Dat bracht hem op 7,98.

Cornet flikt het

Bij de springhengsten deed Cornet Obolensky goede zaken. Vier zonen kregen een acht of hoger én hij leverde de beste hengst: Cornet’s Edition (mv. Clapton). Hij kreeg een heel mooie lijst, met onder andere een 8,80 voor de manier van springen en een 8,70 voor het vermogen. Het totaal kwam uit op een 8,6. De andere drie Cornet’s zijn Caytens (mv. Stakkato, 8,08), Cornet’s Quaprice (mv. Quaprice, 8,22) en Coropeggio (mv. Arpeggio, 8,21).

Etoulon van VDL

De door D. de Jong uit Spannum gefokte Eclips VDL (Etoulon VDL x Lux Z) van – zoals de naam al doet vermoeden – VDL Stud kwam uit op een 7,70. Verder waren er nog mooie punten voor A-One (v. Armitage, 8,07), Cardentos (v. Cardento, 8,13), Chappeloup de Luze T (v. Con Spirit, 8,08), For Space (v. For Pleasure, 8,44) en Urthago (v. Uriko, 8,11).

Uitslag dressuurhengsten.
Uitslag springhengsten.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook