Ga naar hoofdinhoud

Westfaalse en Oldenburgse kampioenschappen gaan door ondanks hitte

Foto Lonneke Ruesink

Nederland is in rep en roer over het laten doorgaan van concoursen, maar ondertussen wordt er bij onze Oosterburen wat luchtiger over gedaan. Het Oldenburger Landesturnier in Rastede, waar vandaag onder andere de Oldenburger Eliteschau op het programma staat, gaat gewoon door. Hetzelfde geldt voor de rubrieken op de Westfalen-Woche in Münster-Handorf. In Rastede wordt het vandaag 37 graden en in Münster-Handorf 40 graden.

Op de Westfalen-Woche staat onder andere de kampioenschappen voor vier-, vijf- en zesjarige springpaarden op het programma vandaag. In Rastede de merriekeuring, proeven voor drie- en vierjarige hengsten, de dressuur van de eventing en verschillende springrubrieken. Wel zijn er maatregelen genomen, zo zijn er in Münster-Handorf bijvoorbeeld grote ventilatoren geplaatst die water over de paarden kunnen vernevelen.  “Die hebben we van een dierenarts gekregen”, vertelt Katrin Tosberg namens het stamboek.

Klik hier voor het programma van de Westfalen-Woche

Klik hier voor het programma van het Oldenburger Landesturnier

Bron: Horses.nl

 

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook