Ga naar hoofdinhoud

Westfalen: 37.000 euro voor in Nederland gefokte Up to Date-zoon

Unicat (Up to Date x For Pleasure). Foto: Westfälisches Pferdestammbuch

De door Lukas Enting gefokte Unicat (Up to Date x For Pleasure) van Hendrik Zurich is op de online Youngster Springen Auktion van Westfalen voor 37.000 euro verkocht naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daarmee werd de 2,5-jarige hengst de topper van de veiling. Unicat komt uit dezelfde moederlijn als de KWPN-goedgekeurde hengst Grandorado TN.

Ook het één na duurste paard van de veiling komt van een Nederlandse fokker. T.A.M. Streppel fokte Oreo STR (Jenssen VDL x Landor S) uit Deinschnitt, die ook tekende voor het moederschap van het internationale springpaard Imposant van de Zwitserse amazone Aaliyah Laurino. Oreo werd net als Unicat op de veiling gebracht door Hendrik Zurich. De 2,5-jarige hengst kwam voor 35.500 euro in handen van een klant uit Oekraïne.

Glasgow-zoon naar Nederland

Cavendish (Central Park x Con Air) werd voor 24.500 euro afgeslagen en vertrekt voor dat geld naar Mexico. Voor duizend euro minder verhuist Divertido (Diamant de Semilly x Baloubet du Rouet) naar Luxemburg. Van de 21 verkochte jonge springhengsten komt er ook een naar Nederland: de voor 17.500 euro afgeslagen Glenfield (Glasgow van ’t Merelsnest x Cassus).

Alle veilingresultaten.

Bron: Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook