Ga naar hoofdinhoud

Westfalen integreert zadelkeuring voor oudere hengsten met gewone HK

Foto: Paardenkrant-Horses.nl/Rick Helmink

Duitsland wil – of moet zelfs als de nieuwe ministeriële richtlijnen worden ingevoerd – af van de keuring van hengsten op 2,5-jarige leeftijd. Westfalen integreert daarom dit jaar al een zadelkeuring voor drie jaar en oudere hengsten met de 'gewone' hengstenkeuring voor 2,5-jarigen.

Holstein en Trakehnen hebben de selectie voor de hengstenkeuring er al op zitten en het Hannoveraanse stamboek is deze week begonnen met het bekijken van de op dit moment vaak nog niet eens 2,5-jarige hengsten. Van die situatie, dat jonge hengsten al ruim voordat ze 2,5 zijn getraind worden, wil Duitsland af en daarom wordt er naar een alternatief keuringssysteem gezocht. Westfalen pakt het aan door een zadelkeuring voor oudere hengsten te integreren met de bestaande keuring die van maandag 25 november tot en met woensdag 27 november staat gepland.

Soort sporttest

De zadelkeuring wordt een soort sporttest in Münster-Handorf. De hengsten worden twee keer onder het zadel beoordeeld. De dressuurhengsten één keer onder de eigen ruiter en één keer onder een testruiter. De springhengsten twee keer onder de eigen ruiter. Daarbij moeten de springhengsten een klein parcours springen.

Programma hengstenkeuring 2019 Westfalen

Lees ook:

Duitse keuringssysteem moet op de schop

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook