Ga naar hoofdinhoud

WFFS-drager Habanna geruind

Exclusief
KWPN-hengst Habanna (v. Vivaldo). Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Eind mei werd duidelijk dat de KWPN-hengst Habanna (Vivaldo uit volle zus Cosmo) drager is van het gendefect dat WFFS kan veroorzaken. Bert Rutten en zijn vrouw Linda besloten om die reden de interessant gefokte hengst uit de Grand Prix-merrie Dimare te ruinen. 

Linda Rutten-Tauber, eigenaresse van Habanna, vertelt aan Horses.nl: “Gezien het feit dat Habanna drager bleek te zijn van het WFFS-gen gaat hij nu volledig voor de sport waarbij het hengst zijn geen meerwaarde is.”

47 nakomelingen

Habanna werd in het najaar van 2015 ingeschreven bij het KWPN met 85,8 punten en bracht tot en met 2018 (volgens de KWPN database) 47 veulens. Zijn veulencollectie werd in 2017 lovend besproken door de hengstenkeuringscommissie: “Habanna toonde een collectie sterk gebouwde, goed ontwikkelde, langgelijnde en hoogbenige veulens met een goed gevormde voorhand en een sprekend hoofd. De rug en lendenen zijn correct gevormd. De croupe vertoont doorgaans opvallend veel lengte en is correct van ligging. Het voorbeen is correct gesteld. Het achterbeen is meermalen sabelbenig. In stap vertonen de veulens een goede ruimte. De draf kenmerkt zich door de goede ruimte en souplesse. De veulens galopperen makkelijk aan. De galop kenmerkt zich door de souplesse en kracht waarmee deze getoond wordt.”

Lees ook:

https://www.horses.nl/fokkerij/habanna-ook-drager-van-wffs-gen/

 

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

3 reacties op “WFFS-drager Habanna geruind

  • Auke

    Eindelijk een hengsteneigenaar die lef toont. Hengsten welke WFFS-drager zijn moeten we niet willen gebruiken. Zachtjes aan gaan we de hele populatie besmetten met dit gen, en zijn er straks geen WFFS vrije combinaties meer te maken. Hoop dat de andere hengstenhouders welke hengsten welke drager zijn het voorbeeld van Rutten volgen, kortom neem uw verantwoordelijkheid.

  • Case Wientjens

    Absolutely NO reason to geld him,just breed him to negative mares and it’s fine,he had a very nice foal report and will be missed as a stallion

  • Marlies

    Chapeau Bert en Linda! Inderdaad eindelijk een hengsten eigenaar die verantwoordelijkheid neemt en vindt dat de fokkerij niet meer problemen kan gebruiken dan er al zijn. Goede keus! Respect!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook