Ga naar hoofdinhoud

Wicked Pitch Black dagkampioen op CK New Forest

De kleine maat Wicked Pitch Black van D. Klein Bramel uit het Gelderse Hengelo werd zaterdagmiddag in Ermelo uitgeroepen tot algemeen kampioen op de centrale keuring voor New Forestpony's. "Een mooie complete pony, met een prachtig silhouet. In stap is ze wel ietsje vlak in het voorbeengebruik, maar voor een kleine maat stapt ze goed en ze kan ook uitstekend draven", aldus jurywoordvoerder Vincent te Poele.

Wicked Pitch Black was eerder al de beste zogende merrie in de kleine maat. De vierjarige zwartbruine dochter van Sulaatik’s Peter Pan uit stermerrie Wicked Lickety-Split (v. Marits Mistique) werd gefokt door S. Krol te Vledder. De merrie was twee jaar geleden ook al jeugdkampioen op de centrale keuring en haar moeder was destijds ook al eens algemeen kampioen op de CK.

Beste zogende merrie in de grote maat was de fraaie Orchid’s Mysta (Marits Mistique x Brummerhoeve’s Boss) van F.J.M. Visser te Zelhem en gefokt door C. van de Laar te Zeeland.

Tot beste niet zogende werd de fraaie kleine maat Suzanne (Burley Phantom x Jasper) van W.J. Lantinga te Donkerbroek uitgeroepen. Het betreft een fokproduct van J. de Wolf te De Valom.

De charmante Lemerdina (Burley Phantom x Brummerhoeve’s Boss) van R. Boskamp en R. de Vries te Steenbergen en gefokt door J. Emmens te Zeijen was de beste driejarige. Bij de jeugd ging het tussen een enter en een twenter van G. Karnebeek te Haaksbergen, beide uit dezelfde moeder. Het was de twenter Evi (Hoppenhof’s James x Nieuwmoed’s Patrick) die er met de titel vandoor ging. Beste veulen was de vosmerrie Spanjers’ Deena (Woodrow Carisbrooke x Monday’s Moscan) van C.J.G. Spanjers te Buren.

 

Lees vrijdag meer in De Ponykrant.

 

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook