Ga naar hoofdinhoud

Wisselende collectie op SK Hunsel

Blue Hors Don Olymbrio (v. Jazz)
Bij Stal Rutten in Hunsel werd gisteren de stamboekkeuring in de regio Limburg gehouden. Van de 35 dressuurpaarden kregen vijftien het sterpredicaat. De hoogste bovenbalk 80/80 kreeg de ruin Intrepid (v. Koss), de 3-jarige merrie Ilona Barina E.H. (v. Apache) was de beste merrie.

De Koss-zoon Intrepid uit de merrie Zwingly (v. Clint Eastwood) bewoog met veel tact en afdruk en kon goed schakelen. Hij werd sterwaardig verklaard met 80/80 waaronder 85 voor zowel de draf als houding. Moeder Zwingly liep met 88.5 punt een zeer goede merrietest.

De Apache-merrie Ilona Barina E.H. kreeg een bovenbalk van 70/80. “Met name in draf laat ze een goede techniek en afdruk zien en ze beweegt met een goede zelfhouding,” aldus jury Petro Trommelen. Moeder Carina is een halfzus van de KWPN-hengst Tolando.

Bij de driejarige merries verdienden er twee de bovenbalk van tweemaal 75 punten. Onder hen de goed gemodelleerde en met veel tact bewegende Ici Bria VCG (v. Chippendale). De merrie komt uit de beroemde stam van Tineke Bartels’ Grand Prix-paard Barbria (v. Doruto). Ze is het nichtje van de in Hannover en Denemarken goedgekeurde hengst Don Olymbrio (v Jazz). De Dream Boy-dochter Is ’n Miek werd ster met dezelfde punten. De merrie stamt uit de Lady Reveil-stam.

Bij de oudere merries kregen de goed dravende Holliday V (v. Apache) en de goed ontwikkelde Elegance (v. Lord Leatherdale) 75/75. Holliday V is nauw verwant aan Privaldi die onder Kay Maxted Grand Prix loopt. De moeder van Elegance is een halfzus van de KWPN-hengst Havidoff.

Klik hier voor de uitslag en foto’s.

Bron KWPN/Paardenkrant-Horses.nl

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook