Ga naar hoofdinhoud

WK-kwalificatieproef in twee delen stuit op veel weerstand

Exclusief
Stefanie Wolf, hier met Matchball OLD Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com
De organisatie van de Wereldkampioenschappen voor jonge dressuurpaarden besloot dit jaar ( om onder weergegeven redenen) om de vijf- en zesjarigen verdeeld over twee dagen in de baan te laten komen. Een beslissing die op veel weerstand stuit. Daarbij is aan de jurering van vandaag ook te merken dat het voor de juryleden erg lastig is om de paarden van vandaag tussen de paarden van gisteren te plaatsen.

Verder zou er nog gezeurd kunnen worden over de ongelijke omstandigheden (gisteren regen en harde windstoten, vandaag zon en een rustig briesje), maar belangrijker is uiteraard de jurering. Het juryteam, Eddy de Wolff van Westerrode (Nederland), Andrew Gardner (Groot-Brittannië), Dietrich Plewa (Duitsland) en Isabel Judet (Frankrijk), deelde gisteren al enorme punten uit en heeft vandaag ogenschijnlijk moeite om de paarden van gisteren te vergelijken met de paarden van vandaag.

Matchball OLD en Sisters Act OLD vom Rosencarre

Gisteren werd er gestrooid met 10’en, vandaag kwam de nog wat kale, maar geweldig door de baan gaande Matchball OLD (v. Millennium) met Stefanie Wolf er – in vergelijking met bijvoorbeeld de megapunten voor Ferrari OLD – na een super proef wat bekaaid vanaf met een 9. Hetzelfde geld voor Sisters Act OLD vom Rosencarre (v. Sandro Hit) onder Dorothee Schneider. De merrie had gisteren waarschijnlijk meer gescoord dan de 8,72 van vandaag.

Matchball OLD met Stefanie Wolf Foto: Jessica Pijlman / www.madebyjessy.com

Organisatie: ‘Juryleden mogen maximaal 40 paarden beoordelen’

Charlotte Gunnink, woordvoerder van de WK jonge dressuurpaarden, legt uit waarom de FEI besloten heeft om de kwalificaties op te splitsen: “Toen het programma gemaakt werd, wisten we nog niet hoeveel deelnemers er zouden zijn. De juryleden mogen maximaal 40 paarden achter elkaar beoordelen en – gezien het deelnemersaantal van vorig jaar – bestond de kans dat we daar dit jaar over heen gingen. Daarom is er besloten om deze kwalificaties op te splitsen.”

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook