Ga naar hoofdinhoud

UPDATE: Woldberg’s Vivaldi dagkampioen op Welsh Hengstenkeuring

De algemeen dagkampioen op de hengstenkeuring van het Nederland Welsh Pony en Cob Stamboek vanmiddag op het KNHS Centrum in Ermelo werd de door Kees Morren gefokte Welsh sectie B-hengst Woldberg's Vivaldi (v. Breeton Dai) van A. Tienstra-Alers en Erik van Lente. Reservekampioen werd de vorig jaar goedgekeurde Welsh Mountain-hengst Oldenzijlster Atlantis (v. Springbourne Charmer) van fokkers Familie Dijkstra. Update: Bekijk hieronder de video van de kampioenskeuring.

Vivaldi, draafde eerder vandaag al naar de kampioenstitel van de sectie B. De even daarvoor nieuw goedgekeurde Rondo’s Cerruti (v. Boston Bonaparte) van fokker Jan Flier pakte daarbij de reservetitel.

Atlantis werd kampioen van de sectie A,  met de kort daarvoor nieuw goedgekeurde De Weyerds Hello Sanctos (v. De Weyerds Geraint) van fokkers W. en J. Leeuwis als reserve.

In de sectie NWR was het kampioenschap voor Vlagberg’s Carway (v. Heitrak’s Marvin), gefokt door H. Angenent en eigendom van Henk Ebbers. Reserve NWR-kampioen werd Bijsterhof’s Diamond Dancer, eveneens een zoon van Heitrak’s Marvin, gefokt door Jan van Drie en eigendom van André Jurrius en Jan Willem Sloof.

Kampioen bij de Welsh Partbreds was de iets daarvoor goedgekeurde smoky cream-hengst Cassanova du Bois (v. FS Champion de Luxe) van fokker Stoeterij du Bois (A.M.C. van den Bosch). Reservekampioen werd de valkhengst Gin Power (v. Power and Paint) die gefokt werd door H. en F. van Muiswinkel en Davy Wormgoor en eigendom is van Imke Lodewijk.

Glebedale Razamataz (v. Glebedale Miri Mawr), gefokt door Mrs. C.A. Bodily in de UK en eigendom van Henrie Leeuwenhaag, prolongeerde zijn kampioenstitel in de sectie C. New Challenge’s Braveheart (v. Nebo Bouncing Rocket), gefokt door Patrick Wormgoor en eigendom van Joop en Diana Epema.

Storhaughs Picasso (v. Storhaugs Gwilym) van de Noorse Hilde Solberg werd Welsh Cob-kampioen.

Lees woensdag meer in de Paardenkrant

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Bekijk hier de video van de Kampioenskeuring:

Algemeen dag kampioen Centrale Hengstenkeuring 2016

Geplaatst door Welsh Stamboek op zaterdag 13 februari 2016

Gerelateerd:
NWPCS tien Welsh sectie A-stamboekhengsten rijker
Vijf driejarige en één oudere Welsh sectie B-hengst goedgekeurd
Vier driejarige NWR-hengsten aangewezen voor verrichtingsonderzoek
Jan Nijkerken is Welsh Fokker van het Jaar

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook