Ga naar hoofdinhoud

De Wolden Cup: ‘Een heel koppel goede paarden’

Juryleden Henri Stegeman en Mense Toering kregen vrijdag in Staphorst maar liefst 176 springtalenten te beoordelen in de tweede wedstrijd om de Wolden Cup. "Een heel koppel goede paarden met een sterke kopgroep, gevolgd door een heleboel fijne paarden", luidt de conclusie van beide heren. Kim Bouten en Nicole Botma gingen met de overwinningen aan de haal. 

Het scherp blijven bij het beoordelen van zoveel paarden was geen probleem voor beide juryleden. “Doordat je echt liefhebber bent en graag alles wilt zien. Als je twee hindernissen gehad hebt weet je eigenlijk al wat er gaat gebeuren”, legt Toering uit. “Het snel beoordelen is ook ons vak.” Stegeman vult hem aan: “Je overlegt ook veel, en we waren het eigenlijk steeds met elkaar eens.”

Winnaar van de rubriek met ruim 90 vierjarige springtalenten werd Kim Bouten met de Tornesch-nazaat Heliotrop HBZ, als veulen voor 9.500 euro geveild op de Prinsjesdag Veiling. Bouten had ruime voorsprong op Michel Priemis die plaats twee en drie veroverde met de paarden Hangover (v. Sam R) en Harvard HX, een jonge Bustique gefokt door Stal Hendrix.

De rubriek voor vijfjarigen met ruim 80 deelnemers werd gewonnen door Nicole Botma met Girocco een kind van Zirocco Blue. De tweede prijs ging naar Daan van Geel met Gerdinieke een dochter van Bacardi uit een Oklund-merrie. Derde werd Laura Ling met Gold finger (v. Carrera VDL).

Juryleden Mense Toering en Henri Stegeman werden na afloop van de rubrieken geïnterviewd.

Klik hier voor de uitslagen bij de vierjarigen
Klik hier voor de uitslagen bij de vijfjarigen

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook