Wolfgang Stagge nieuwe bedrijfsleider Lodbergen

Urs Schweizer en For Romance I OLD - Foto: Equitaris.de/Tanja Becker

Afgelopen juli werd bekend dat Urs Schweizer voor het einde van dit jaar stopt als chef van het hengstenstation bij Dressurpferdeleistungszentrum Lodbergen. Nu is bekend geworden dat Wolfgang Stagge zijn taak vanaf begin 2018 overneemt. 

Verschil van inzicht van de eigenaren van Lodbergen en Schweizer over de uitoefening van het bedrijf en de hengstenhouderij maakte dat Schweizer, die sinds 2010 in dienst was, zijn vertrek aankondigde.

Schweizer zette Lodbergen, met onder andere aankopen als For Romance OLD  en Dante Weltino OLD, weer internationaal op de kaart. Een andere belangrijke hengst voor de stoeterij is Rubin Royal OLD.

Ervaring

Opvolger Stagge is zelf ook geen onbekende in de Duitse fokkerij. Hij was geruime tijd werkzaam op hengstenhouderij Klatte in Klein Roscharden en was de laatste jaren in dienst bij Stal Ramsbrock waar hij voornamelijk met jonge hengsten werkte.

Bron: Paardenkrant-Horses.nl/Züchterforum

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.