Ga naar hoofdinhoud

Wout-Jan van der Schans in Hengstenkeuringscommissie springen

Wout-Jan van der Schans met Cape Town Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Wout-Jan van der Schans treedt vanaf de eerste bezichtiging in december dit jaar aan als lid van de hengstenkeuringscommissie springen.  In de Ledenraadsvergadering van gisteravond droeg het Algemeen Bestuur de springruiter voor als lid voor een periode van drie jaar, te weten van december 2014 tot december 2017. Deze voordracht is gebaseerd op de door de Fokkerijraad opgestelde profielschets en shortlist met namen. De Ledenraad nam dit voorstel unaniem aan.

Wout-Jan van der Schans (1961) is zelfstandig hippisch ondernemer en heeft in Nijkerk zijn eigen wedstrijdstal. Hij komt uit een echte paardenfamilie en is vanaf jonge leeftijd geïnteresseerd in de fokkerij. Hij heeft een enorme staat van dienst als internationaal eventing- en springruiter: zo was hij maar liefst vijf maal Nederlands kampioen eventing, heeft meerdere Wereldbekerwedstrijden springen gewonnen, was met de KWPN-goedgekeurde hengst Corland zesde op het Europees kampioenschap springen en heeft als springruiter deelgenomen aan de Olympische Spelen van Seoul (1988) met de KWPN-hengst Olympic Treffer. Hij kent volgens het Algemeen Bestuur het internationale speelveld in de springsport en de Europese springpaardenfokkerij en de positie van het KWPN daarin.

Als fokker is Wout-Jan actief met enkele merries uit de Loma- en Kattebelstam. Hij heeft verschillende hengsten aangewezen gekregen. Daarnaast is Wout-Jan eigenaar van de KWPN-goedgekeurde hengst Pacific. Zijn jarenlange ervaring heeft hij eerder al voor het KWPN ingezet als ruiter en jarenlang als verrichtingsjury bij het verrichtingsonderzoek. Destijds was de verrichtingsjury verantwoordelijk voor de beoordeling en aanlegcijfers van de hengsten. Wout-Jan van der Schans past volgens het KWPN met zijn praktijkervaring uitstekend in het team met Cor Loeffen en Hester Klompmaker. Zowel kennis van sport als van fokkerij is ruimschoots aanwezig in de commissie.

In december 2014 is de heer Daan Nanning aftredend als voorzitter van de hengstenkeuringscommissie springen en statutair niet herkiesbaar. Het Algemeen Bestuur zal de komende periode overeenkomstig de statuten en reglementen een voorzitter uit de commissie benoemen.

Bron: Horses / KWPN

English version

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.