Ga naar hoofdinhoud

Z Online Auction: driejarige Cassini II-zoon voor 55.000 euro naar HDC

Update
Casuality Z Foto Rick Helmink
Voor zes driejarige paarden en 23 veulens sloot gisteravond de Z Online Auction van het Zangersheide stamboek. Completely Z  (v. Cassini II) was met 55.000 euro de duurste driejarige, hij vertrekt naar Haras des Coudrettes in Frankrijk. De Cornet Obolensky-dochter Carlotta DK Z was het duurste veulen. Zij verhuist voor 30.500 euro naar Portugal.

Zoals op meerdere veilingen was ook op de Z Online Auction het bloed van Cornet Obolensky geliefd. Zijn dochter Carlotta DK Z werd als duurste veulen afgeslagen. Het merrieveulen is een kleindochter van Pialotta waarmee Edwina Tops-Alexander individueel vierde werd op de WEG in Aken.

Opnieuw Cornet Obolensky

Ook het op twee na duurste veulen was een nakomeling van Cornet. Cornet du Rouet Z uit de Baloubet de Rouet-dochter Ophenia, die zelf internationaal sprong, vindt voor 22.500 euro zijn nieuwe stal in Duitsland.

Halfzus Hardrock Z

Unbelievable Touch JT kwam met 23.000 euro op de tweede plaats. De dochter van Untouchable en halfzus van onder meer het GP-paard Hardrock Z, gaat naar Mexico.

Volle broer Casuality Z

Zes driejarigen kwamen onder de hamer. De Cassini II-zoon Completely Z werd met 55.000 euro de veiling topper. Hij is de volle broer van tweevoudig wereldkampioen bij de jonge paarden Casuality Z, die nu op het hoogste niveau uitkomt onder Mike van Olst en daarvoor onder Judy Ann Melchior te zien was.

Zusje van Electric Touch

Voor 25.500 euro werd Kyndra van de Vrombautshoeve Z (v. Kafka van de Heffinck) afgeslagen. Zij is een volle zus van Max Kühners Grand Prix-paard Electric Touch. De Action Pur-dochter All In One Z werd derde op het Zangersheide Festival en op de online veiling bracht ze 22.000 euro op.

Tien veulens werden voor meer dan 10.000 euro verkocht en vier van de zes driejarigen werden voor een bedrag van boven de 20.000 euro verkocht. De veulens brachten gemiddeld 12.139 euro op, de driejarigen 25.416 euro.

Klik hier voor de veilingresultaten.

Bron Paardenkrant-Horses.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook