Ga naar hoofdinhoud

Zack-zoon Zoom wint test in Neustadt-Dosse

Exclusief
De Wesfaalse reservekampioen 2016 Zoom (Zack x Don Schufro)- Foto: Rick Helmink
De Westfaalse reservekampioen Zoom (Zack x Don Schufro x Brentano II) won de test in Adelheidsdorf zowel in het dressuur- als het totaalklassement. Hij scoorde op de dressuuronderdelen een 8,88 en totaal een 8,53. De interessant gefokte hengst kreeg onder andere een 9,5 voor de galop en 9's voor de rittigkeit. 

Zoom – in eigendom van het Landgestüt Warendorf – liet zich op de keuring in Westfalen al zien als een zeer complete hengst en bewijst dat nu in zijn 14-dagentest. Alleen het cijfer voor het springen is onder de 8,5, al doet hij het met een 7,5 voor de springaanleg zeker niet verkeerd. De interessant door DMJ Horses uit Denemarken gefokte hengst wordt gezien als een grote verrijking van het aanbod op het Landgestüt Warendorf.

Westfaalse premiehengsten

Nog drie premiehengsten van de Westfaalse keuring liepen de test in Neustadt-Dosse. Zij haalden de test nipt. De door Landgestüt Celle gekochte (260.000 euro) 2e reservekampioen Birmingham (v. Bretton Woods) haalde met een 7,5 als totaalgemiddelde precies genoeg om goedgekeurd te blijven.

De door Nel ten Heuvel uit Fluitenberg gefokte Velvet (v. Van Vivaldi) haalde de test ook via zijn totaalgemiddelde (in de dressuur niet boven de 8) van 7,73 en hetzelfde geldt voor de door Stoeterij Blue Hors aan het Landgestüt Warendorf verpachte Fürst Romanov (v. First Choice uit de stam van Don Schufro en Blue Hors Zatchmo): 7,68 was zijn totaalgemiddelde.

Schockemöhle-hengsten Zonik One en Great Schufro

Heel ruim in de punten zaten de Schockemöhle-hengsten Great Schufro en Zonik One niet. Great Schufro (v. Grey Flanell) deed de beste zaken van de twee hengsten met een 7,78 als totaalgemiddelde en een 8,15 voor de dressuuronderdelen. Zonik One (v. Glock’s Zonik) moest het met een totaalgemiddelde van 7,4 hebben van zijn dressuurpunten: 8,04 (net genoeg).

London

De hoogste springpunten waren voor een zoon van Glock’s London. Deze Lord Calvaro (mv. Calvaro Z x Le Tot de Semilly) noteerde een 8,23 op de springonderdelen met onder andere een 8,5 voor de aanleg als springpaard.

Trakehner Speedway zakt

De vorig jaar goedgekeurde Trakehner Speedway (v. Schwarzgold) haalde de test niet met een 7,03 als totaalgemiddelde en de deelgemiddeldes 6,78 (dressuur) en 6,8 (springen). Onder andere de rittigkeit (6) en de galop (6) werden laag beoordeeld. Ook de Oldenburgs goedgekeurde Allende (v. Ampere) haalde de test niet met 7,13 (totaal)/7,25 (dressuur).

Een andere Trakehner, Rhenium (v. Millennium), haalde de test wel met de hakken over de sloot: een 7,5 als totaalgemiddelde was er voor hem.

Klik hier voor de uitslag
Klik hier voor de catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook