Ga naar hoofdinhoud

Zadelkeuring met vier deelnemers, twee goedgekeurd

Foto: Westfälisches Pferdestammbuch e.V.

De Westfaalse zadelkeuring wil maar niet van de grond komen. Waar andere stamboeken zoals Oldenburg 14 hengsten in het boekje van de zadelkeuring heeft, stonden er gisteren en vanmorgen in Westfalen meer keuringscommissieleden in de baan dan er hengsten verschenen. Twee hengsten werden goedgekeurd op de vijfde zadelkeuring: Just for You (Jazz x Sir Donnerhall I) en een naamloze zoon van Blue Hors Farrell uit Luciana (v. Lord Loxley). 

“Kwantitatief is dit teleurstellend”, zegt fokkerijleider Wilken Treu tegen Züchterforum. “In tegenstelling tot andere fokgebieden ligt de focus van onze fokkers en hengstenhouders nog duidelijk op de keuring op 2,5-jarige leeftijd in de herfst.”

Vier hengsten

In totaal werden negen hengsten aangemeld voor de Westfaalse zadelkeuring. Daarvan verschenen er gisteren vijf in Münster-Handorf, eentje werd kreupel de baan uitgestuurd. Daarmee bleven er vier hengsten over om te beoordelen voor de vijfkoppige hengstenkeuringscommissie.

Catalogus

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook