Ga naar hoofdinhoud

Zadelpresentatie levert nog vijf hengsten op

Na de tweede zadelpresentatie van in 2012 aangewezen KWPN-hengsten, werd vanochtend in Ermelo aan vijf van de zes gepresenteerde hengsten een ticket voor het voorjaarsonderzoek verleend. Dat betreft twee vierjarige springhengsten en drie vierjarige dressuurhengsten.

De hengsten werden vanochtend door de hengsnkeuringscommissies voor de tweede keer beoordeeld onder het zadel. De hengsten werden door hun eigen ruiter voorgesteld. De eerste zadelpresentatie, die op 12 februari plaatsvond, gold wel als officiële beoordeling maar daar waren nog geen consequenties aan vebonden. Tijdens de tweede zadelpresentatie vandaag gebeurde dit wel. Voor de springhengst met cat.nr 263 (Toulon x Burggraaf x Orlof) werd het onderzoek beëindigd. De andere springhengsten, de keuringskampioen van vorig jaar cat.nr 6 (Applaus x Goodtimes x Vasco) en de mooi gefokte cat.nr 193 (Mylord Carthago x Le Tot de Semilly x St Brendan xx) zullen op 26 maart worden aangeleverd voor het verrichtingsonderzoek in Ermelo.

Dat geldt ook voor de drie dressuurhengsten die vandaag in de baan werden gepresenteerd. Dat zijn 380 (Ampère x Juventus x Michelangelo), 385 (Ampère x Fidermark x Inspekteur) en 563 (Vivaldi x Havidoff x Roemer). Niet aanwezig was 608 (Wynton x Flemmingh x Cabochon) die tijdens de eerste zadelpresentatie nog wel werd voorgereden. Hiermee is het onderzoek voor deze hengst officieel beëindigd.

Bron: Horses/KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.