Ga naar hoofdinhoud

HK Zangersheide: 28 hengsten goedgekeurd

Foto: Zangersheide

Ruim honderd hengsten werden dit weekend op het Z-domein voorgesteld op de Zangersheide voorjaarskeuring. De hengstenkeuringscommissie (Heinz Meyer, Luc Tilleman en Gilles Botton) gaf een dekbrevet aan 28 hengsten.

Nadat gisteren de 11-jarige vos Bingo Ste Hermelle (Number One d’Iso Un Prince x Diamant de Semilly – F: Elevage Ste Hermelle) al werd goedgekeurd op basis van zijn sportprestaties werden er vandaag nog 27 andere hengsten aan dit lijstje toegevoegd.

21 hengsten bij het vrijspringen

Na een eerste selectie vrijspringen kregen gisteren 42 jonge hengsten van 3 of 4 jaar oud groen licht om op de twede opnieuw in de ring te verschijnen voor een tweede en beslissende presentatie. 21 van hen werden goedgekeurd.

Nederlandse inzendingen

Daaronder ook een aantal Nederlandse inzendingen: Agalandro Keizersberg (Aganix du Seigneur x Colandro) van fokker Stal Keizersberg BV, de door Harrie Smolders gefokte Ember Z (Emerald van ’t Ruytershof x Corland) van Smolders en Evergate Stables, de door Stal Koningsbos gefokte Top Gun van t Koningsbos E.B. (Breitling x Andiamo Z) van Gerrit en Leontine ter Harmsel en Vincent Geerink en de door Gerard Korbeld, J.H.R. Oude-Wesselink en M. Boerrigter gefokte O Blue (Chacco-Blue x Chin Chin) van mede-fokker Korbeld en Stal Brinkman.

Vijf hengsten onder het zadel

Naast deze 21 hengsten die werden goedgekeurd na het vrijspringen werden ook nog 5 hengsten goedgekeurd die gepresenteerd werden onder het zadel. Ook hier twee Nederlandse inzendingen. Team Nijhof kreeg een dekbrevet bij de reeds in Duitsland goedgekeurde Cero Blue TN (Chacoon Blue x Balou du Rouet) en King Kashmir TN (Kashmir van Schuttershof x Mylord Carthago).

Iron Man

Tenslotte kreeg ook de 12-jarige hengst Iron Man nog zijn goedkeuring voor het Zangersheide-stamboek en dit op basis van zijn sportprestaties. Iron Man 15 werd gefokt door VDL Stud en is een zoon van Indoctro in combinatie met Diamant de Semilly. Onder het zadel van Jeroen Dubbeldam springt Iron Man 15 momenteel tot op 1.50m niveau.

Complete uitslag

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook