Ga naar hoofdinhoud

Zege eerste Welsh Stallion & Youngstock Show South naar België

Op de terreinen van de Jenco Stables in Vorstenbosch werd zaterdag de eerste Stallion & Youngstock Show South van het Nederlands Welsh Pony & Cob Stamboek georganiseerd. Na heel lang beraad van de Britse juryleden Hazell en Hannah Hopkinson ging de zege in het Overall Dagkampioenschap naar de Welsh A-hengst Driesjeshoeve Picalo (v. Vennebos Summer Fun).

Het bleef heel lang spannend naar wie de hoogste eer van de dag zou gaan in Vorstenbosch. Van alle secties, behalve de sectie C, kwamen de kampioenen en reserve kampioenen in de baan. De jury maakte een eerste schifting door met vier pony’s verder te gaan en de rest te bedanken. De kampioenen van de sectie A, B, Cob en Partbred mochten binnen blijven. Ook toen duurde het nog lang voor de jury eruit was wie kampioen mocht worden. Na nóg een keer overdraven werd eindelijk bekend dat de zege naar Picalo en dus naar België, naar familie Dehertogh, ging.

Cob-hengst
Als reserve kampioen mocht de Cob-hengst Pennal Mr. President opstellen. De zwarte zoon van Gwenllan Brynmor is gefokt in Wales en is voor dit seizoen gehuurd door de familie Elskamp en Emma van der Burg.
De jaarlingmerrie Stougjeshoeve Edlynne (v. Waxwing Paru) van Geert Verbaas werd kampioen van de sectie B. De jaarlinghengst Ormond Georgie Boy (v. Parvedaen Rhydian) van Davy Wormgoor werd kampioen van de sectie C.
Bij de Partbreds was de kampioenstitel voor de driejarige hengst Damon du Bois (v. Don Cremello du Bois) van de familie Van den Bosch.

Lees woensdag meer in De Paardenkrant-Horses.nl.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook