Ga naar hoofdinhoud

Zento en Nintender aan kop HorseTelex-ranking

Exclusief
Zento (v. Quasimodo Z), hier onder Tyler McKee
De dynamische IPV-index van HorseTelex Results wordt dagelijks bijgewerkt en nu het eerste kwartaal van 2017 er op zit, zijn er al weer flink wat wijzigingen te zien ten opzichte van de jaarranking over 2016. Vooral op de rankings voor jonge verervers. Op de E-ranking staat Zento (v. Quasimodo Z) nu fier aan kop en op de D-ranking is de hoogste eer voor de Namelus R-zoon Nintender

Al vanaf januari 2017 staat de door wijlen Ad Goeijers gefokte Zento aan kop van de E-ranking (nafok t/m 9 jaar/minimaal 20 nakomelingen). Met een IPV-E-index van 342,73 punten staat de halfbroer van Dobel’s Cento bijna 100 punten los van de andere hengsten op de E-ranking. De oudste nakomelingen van de Quasimodo Z-zoon, die bij het KWPN niet verder kwam dan de derde bezichtiging, zijn nu negen jaar en breken links en rechts door.

Als driejarige dekte de in het voorjaar van 2007 bij het NRPS goedgekeurde Zento veel. Onder andere door zijn optreden (zie video) in de eerste bezichtiging eind 2006 en zijn sprongen op de hengstenshow van Team Nijhof in 2007. Maar in de jaren daarna kreeg hij – door afwezigheid in de sport – relatief weinig kansen van de fokkers.

Drie 1,60 paarden

Veel punten voor Zento haalden onder andere voormalig de door Willem Greve opgeleide Vion Cup-winnaar Day Dream (mv. Heartbreaker, 1,60m spr/Jimmy Torano), AD Danique (mv. Hamlet, 160 spr/Alberto Zorzi), David Guetta (mv. Vigaro Z, 1,60m spr, Geir Gulliksen), de door Jos Lansink aan David Blake verkochte Dy Zento (mv. Goodtimes, 1,50m spr, Frank Schuttert), Daveau (mv. Glennridge, 1,50m spr/Jonathon Millar) en Djarvi B (mv. Karlstad, 1,50m spr/Lukasz Troszcynski).

Stijger van de maand

Met de resultaten van zijn nafok is de nu dertienjarige Zento de eerste Paardenkrant-Horses.nl ‘Stijger van de maand‘. Met zijn IPV van 342,73 punten laat hij onder andere Erco van ’t Roosakker, Bamako de Muze, Emerald, Cooper van de Heffinck, Ugano SitteZirocco Blue VDL en Diarado achter zich.

Lees deze week in Paardenkrant-Horses.nl het hele verhaal van Zento. Nog geen abonnee? Klik hier

Nintender

Op de D-ranking (nafok t/m 11 jaar/minimaal 40 nakomelingen) staat momenteel de door Stal Roelofs gefokte Nintender (Namelus R x Contender) aan kop, de kampioen van de hengstenkeuring van Oldenburg-International in 2004. De hengst stond ter dekking bij Paul Schockemöhle en werd daarna via de PSI in 2009 naar Zweden verkocht voor 500.000 euro. Daar staat hij nu ter dekking bij Jan Brinks stal Tullstorp.

Verdi

Met een IPV van 341,71 staat Nintender bovenaan in de D-groep, maar hij wordt op de hielen gezeten door VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel). Verdi, die afgelopen weekend nog weer punten kon bijschrijven met de geweldige prestaties van onder andere Chaplin, is nu vertegenwoordigd op de D-ranking (2e), de C-ranking (6e), de B-ranking (11e) en de A-ranking (37ste).

Op de 4e en 5e plaats op de D-ranking staan ook KWPN goedgekeurde hengsten: Ukato (v. Stakkato) en Vingino (v. Voltaire).

Querlybet Hero

Op de C-ranking (nafok t/m 13 jaar/minimaal 60 nakomelingen) staat Querlybet Hero (v. Baloubet du Rouet) vanaf begin 2016 aan kop. Vader Baloubet du Rouet staat zelf op de tweede plaats op de A-ranking en is in de top van zowel de A-, B-, als de C-ranking goed vertegenwoordigd.

Berlin

Op de C-ranking staat Berlin (v. Cassini I), die nog altijd ter dekking staat bij de Radstake, tweede. De voormalige topper van Gerco Schröder doet ook goed mee op de B-ranking (6e) en staat op de A-ranking 13e. Hij is ten opzichte van 2016 flink gestegen.

Geen wijzigingen in top-5 B-ranking

Op de B-ranking (nafok t/m 15 jaar/minimaal 80 nakomelingen) staat Cornet Obolensky nog altijd aan kop met een IPV dat bijna 100 punten hoger is dan de nummer 2 Vigo d’Arsouilles (v. Nabab de Reve). Derde is hier Paul Schockemöhles Balou du RouetCasall van het Holsteiner Verband staat 4e en de helaas overleden Quidam’s Rubin 5e. Geen wijzigingen in de top-5 van de B-ranking ten opzichte van de jaarranking over 2016.

In deze groep zijn Berlin (6e-16e), Canturo (7e-17e), Zento’s vader Quasimodo Z (8ste – 18e), Tangelo van de Zuuthoeve (9e – 25ste) en Catoki (10e – 45ste) overigens flink gestegen.

Heartbreaker en Casall stijgen

De top-4 van de A-ranking (alle leeftijden/minimaal 100 nakomelingen) is nog gelijk ten opzichte van de jaarranking over 2016: 1 For Pleasure, 2 Baloubet du Rouet, 3 Cornet Obolensky, 4 Balou du Rouet.

Vanaf de nummer 5 wordt het anders: Team Nijhofs Heartbreaker staat nu 5e (8ste), Casall 6e (9e), Cardento 7e (5e), Kannan 8ste (7e), Quidam’s Rubin 9e (12e) en Colman 10e (6e).

Klik hier voor de volledige rankings (alleen voor abonnees)

Klik hier voor uitleg over de HorseTelex Results-ranking

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.