Ga naar hoofdinhoud

Zes driejarige tuigpaardmerries naar Meerkerk

Stamboekkeuring
De eerste stamboekkeuring van de regio Tuigpaarden West werd dinsdagavond gehouden in Houten. De jury werd gevormd door inspecteur René van der Kuil, Harko Naber en Reinier van de Water. Er werden zeven driejarige merries aangeboden, zes mogen er door naar de CK in Meerkerk. Inspecteur René van der Kuil: "Er was sprake van een fijne groep merries die we door konden sturen naar de Centrale Keuring.

“Het meest overtuigend trad Edaperty (Unieko uit Vrijdaperty ster van Perfection) van f/g G.J. Frasa uit Hagestein op”, gaat hij verder. “De NMK-kampioene bij de tweejarige tuigpaardmerries vorig jaar op de Nationale Tuigpaardendag heeft zich goed ontwikkeld en presenteerde zich heel best. Met front en sterke bewegingen was het genieten van deze vos.” De moeder van Edaperty is een halfzus van de KWPN-hengst Koblenz.

Ook naar de CK mogen Eejoys A (Manno uit Purcy A ster van Koblenz, fokker A.D.A. Augustinus, Ochten) van W. de Waal uit Montfoort uit de merrielijn van de concourspaarden Varanno (v.Manno), Wow! (v.Manno) en Zavanno (v.Manno), Ella-Lina (Plain’s Liberator uit Vonkalina ster van Manno, fokker A. Snellens, Valkenswaard) van L.J.M. Calis uit Huizen, Elagonda (Plain’s Liberator uit Rygonda ster van Majesteit, fokker G.J.H. van der Louw, Wijk bij Duurstede) van E.H. & C. de Bruijn uit Langbroek, Excellent W (Unieko uit Zeldzaam van Sire) f/g G. van Zijtveld uit Soest en Efira (Vaandrager HBC uit Lilfira keur van Hofmeester) van f/g K. Ruinemans uit Rhenen.

Er kwam één oudere merrie voor de jury, de vijfjarige Cizolanda (Uromast uit Izolanda keur preferent van Droomwals, fokker J.H. Majoor, Eemnes) van E.S.J. Majoor uit Eemnes mag in Meerkerk een gooi naar het predikaat ster gaan doen. In handen van Teus Jan van ’t Klooster werd de merrie ook gepresenteerd in de alternatieve Ibop, maar daarin wist ze niet voldoende te overtuigen.

In totaal werden er drie merries voorgesteld in de alternatieve Ibop. De andere twee behaalden wel een voldoende resultaat. Met 78,5 punt scoorde Doraroodnoot (Manno uit Toskaroodnoot ster prok van Fabricius) van f/g J.J. van de Weg uit Stoutenburg in handen van Henk Hammers het hoogst. In Wezep waren al 75 punten behaald en daarmee is deze merrie dus keur. Jerry Hamming uit Assen presenteerde zijn eigen fokprodukt Debbydee (Torino uit Nidee keur van Cambridge Cole). Deze bruine stermerrie liet af en toe nog wat spanning zien maar wist voldoende te overtuigen en kreeg exact 75 punten.

In de Regio West is er een open inschrijving voor de tweejarigen, deze kunnen rechtstreeks naar de CK. Er waren dus ook geen tweejarigen in Houten. Coor veulens geldt er wel een voorselectie, drie merrieveulens waren er in Houten en alle drie mogen ze naar de CK. Het gaat om Hardens (Baanbreker HBC uit Condens ster van Tendens HBC) van f/g F. Brans uit Santpoort-Noord, Hendrika (Atleet uit Bijou ster van Vulcano) van f/g L.J.M. Calis uit Huitzen, Hillydessa (Colonist uit Scodessa keur sport van Nando) van f/g E. Kruiswijk uit Loenen aan de Vecht.

Bron: Horses/KWPN

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.