Ga naar hoofdinhoud

Zes Bachl-hengsten ontsnapt aan vlammenzee

Caroline Muller hier met Caretello. Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Een zestal hengsten overleefde afgelopen weekend de felle brand op de Beierse hengstenhouderij van de familie Bachl in Pfarrkirchen. “Zeven paarden werden twee uur na de brand ontdekt. Het is een wonder dat ze het overleefd hebben. Ze stonden in een stallencomplex met zeer dikke muren. Helaas is Quadrigus Son daarna gestorven, twee paarden staan nog in de kliniek”, aldus Tobias Bachl. In de brand kwamen zeker 35 paarden om.

De oorzaak van de brand is nog onbekend. “Het kan blikseminslag geweest zijn of een technisch defect. Er was veel wind vanuit het westen waardoor alles direct in vuur en vlam stond. Wijzelf en de werknemers waren aanwezig, maar het was onmogelijk om de paarden uit de stallen te halen. Alle sportpaarden, de pensionpaarden en de meeste dekhengsten zijn overleden.”

De overlevenden zijn de 25-jarige Caretello B (v. Caretino), de vijftienjarige Acasino B (v. Acadius), de achttienjarige Cinquecento (v. Cento), de negenjarige Question d’Honneur B (v. Quite Capitol), de vijfjarige Que Amor SB (v. Question d’Honneur) en de vijfjarige winnaar van de Zuid-Duitse zadelkeuring in Marbach: Dollar d’Or SB (v. Dollar du Murier).

Bron: Horses / Reiterrevue

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Eén reactie op “Zes Bachl-hengsten ontsnapt aan vlammenzee

  • Agnes van den Broek

    Wat moet dat vreselijk en ondragelijk zijn voor deze mensen,dit grote verlies van deze kostbare dieren,heel veel sterkte toe gewenst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook