Ga naar hoofdinhoud

Zes hengsten goedgekeurd in Prussendorf

Cadeau Noir (v. Christ)
Op de midden-Duitse voorjaarskeuring - georganiseerd door de samenwerkende Zuid-Duitse stamboeken - werden woensdag zes van de acht voorgestelde rijpaardhengsten goedgekeurd. Twee Hannoveranen, een Oldenburger, een Rheinlander, een Poolse volbloed en een PRE-hengst werden tot de fokkerij toegelaten. 

Elf hengsten werden aangemeld voor de midden-Duitse voorjaarskeuring, acht verschenen ook daadwerkelijk voor de jury en maar liefst zes stuks werden goedgekeurd. De driejarige Cadeau Noir (v. Christ, foto), die vorig jaar werd voorgesteld op de Hannoveraanse hengstenkeuring maar niet werd goedgekeurd, kreeg nu wel groen licht. Ook de goedgekeurde vierjarige is een Hannoveraan: Freaky Boy (v. Fiorano), die vorig jaar tweede werd op het Brandenburger kampioenschap voor driejarigen.

Twee springpaarden mogen voortaan Zuid-Duitse merries dekken: een zesjarige naamloze zoon van Pilot x Polydor en de vijftienjarige Calimero (v. Capriol).

Verder was er een goedkeuring voor twee ‘vreemde eenden’: de PRE-hengst Embrujo XXXI (v. Manzanillo III) en de Poolse volbloed San Moritz xx (v. Roulette xx).

Klik hier voor de volledige uitslag. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.