Ga naar hoofdinhoud

Zes hengsten goedgekeurd na Deense test

Zes van de zeven aangeleverde hengsten hebben in het Deense Randers hun 35-dagentest succesvol afgelegd en mogen nu zonder beperking Deense merries dekken. Kampioen in de springrichting werd de door Haras de la Vie in Gent gefokte Z-hengst Cantor de la Vie (v. Clinton) met 817,5 punten. Bij de dressuurhengsten was de Deens gefokte Adrenalin Firfod (v. Skovens Rafael) de beste met 810 punten. 

Cantor de la Vie Z won overtuigend met een 10 voor het karakter en 8-en voor de galop en de springonderdelen. Die aanleg heeft hij niet van een vreemde, uit zijn familie komen meerdere internationale springpaarden zoals volle broer Consul de la Vie. De winnende 810 punten verzamelde dressuurkampioen Adrenalin Firfod met een 10 voor het karakter en 8-en voor de draf, galop en aanleg als dressuurpaard.

In totaal liepen vier dressuur- en twee springhengsten de test. Achter Adrenalin Firfod mochten de KWPN’ers Erlando (v. Jazz, foto) en Edelman (v. Vivaldi) aansluiten, die beide in bezit van Blue Hors zijn. Erlando (video), die in 2012 de duurste hengst in de KWPN Select Sale was met 150.000 euro, kreeg 800,5 punten. Edelman (video), die in 2009 op de Borculose veiling voor 42.000 euro verkocht werd, verzamelde 780,5 punten.

De duurste hengst in de test, De L’Or (v. Dancier) die op de Hannoveraanse hengstenkeuring in 2011 voor 315.000 euro werd aangekocht door Kirsten Andresen en stoeterij Katrinelund, kreeg de laagste dressuurpunten. Hij kwam op een totaal van 772,0 punten. Klik hier voor een video van De L’Or. 

De zesde hengst die slaagde voor zijn test is de springer L’Etoile Z (v. L’Arc de Triomphe) met 756 punten van stoeterij Tailormade Horses.  De enige hengst die de test niet uit liep is de United-zoon Unique, eveneens een inzending van Tailormade.

Klik hier voor de volledige uitslag van de Deense 30-dagentest. 

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook