Ga naar hoofdinhoud

Zesjarigen: Pavo Cup-winnares Haute Couture op reservelijst

Adelinde Cornelissen met Henkie

Daar waar bij de vijfjarigen bijna uitsluitend goedgekeurde hengsten een ticket voor het WK kregen, behoren bij de doorverwezen zesjarigen maar twee hengsten tot de selectie. Elf paarden verschenen vandaag voor het oog van de jury, die tot een opvallende groep van zes kwam. Zo schopte Pavo Cup-winnares Haute Couture het 'slechts' tot tweede reserve.

Diederik van Silfhout mag in augustus met Habana Libre A (Zizi Top x United) afreizen naar Ermelo. De tweede bezichtigingshengst werd eind april aangeschaft door Morgan Barbançon en kreeg daarom van de KNHS toestemming in te stromen bij de derde observatie.

Twee KWPN-hengsten

De twee goedgekeurde hengsten die voor het KWPN zaken mogen gaan doen in Ermelo zijn de Gelders gefokte Henkie (Alexandro P x Upperville) en zijn vaste amazone Adelinde Cornelissen – met een zesde plaats vorig jaar de hoogst geplaatste Nederlander – en Dinja van Liere met Hermès (Easy Game x Flemmingh), die in de Pavo Cup finale en Subli Cup-finale nipt achterbleef op Hero.

Herkansing voor Hero

Deze Hero (Apache x Metall) behoort met Emmelie Scholtens ook tot de selectie. Vorig jaar haalde hij op het WK net niet de finale en mag dit jaar op voor een herkansing. Het zestal wordt compleet gemaakt door Habibi DVB (Don Schufro x Johnson) onder Mara de Vries en Hot Chocolate (Apache x Dreamcatcher) met Esmee van Gijtenbeek. Habibi DVB overtuigde al in verschillende jonge paarden-competities, waar Hot Chocolate nog vrij ‘nieuw’ is.

Reservepaarden

Uit de andere vijf deelnemers werden vier reserve’s gekozen. Dit zijn:

Adelinde Cornelissen met Hummer (Charmeur x Daddy Cool) – Eerste reserve
Dinja van Liere met Haute Couture (Connaisseur x Krack C) – Tweede reserve
Esmee Janssen met Hummer (Andretti x Gribaldi) – Derde reserve
Lars op ’t Hoog met Handretti (Andretti x Goodtimes) – Vierde reserve

Bron: Paardenkrant-Horses.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook