Ga naar hoofdinhoud

Zestien ‘oudere’ hengsten naar eerste bezichtiging

Epleaser van 't Heike (v. For Pleasure) met Mathijs van AstenDe KWPN-hengstenkeuring voor oudere hengsten gaat woensdagmiddag van start als het eindexamen van de verrichtingshengsten afgerond is. Voor deze eerste bezichtiging zijn 13 springhengsten aangemeld van drie jaar en ouder. Er komen verder één dressuurhengst en twee Gelderse hengsten.

Verschillende eigenaren hebben een internationaal springende hengst ingeschreven. Leon Thijssen uit Baarlo komt met zijn Grand Prix-paard Tyson (Numero Uno x Voltaire) uit de fokkerij van G. Lindeboom en J. Meijer in Dalfsen.

Eldorado van de Zeshoek (v. Toulon) met Hanno EllermanTeam Nijhof uit Geesteren komt met twee hengsten naar Stegeren. De vijfjarige België gefokte Eldorado van de Zeshoek (Clinton x Toulon) was in 2002 de kampioen op de BWP-hengstenkeuring en is tevens NRPS gekeurd. Hij was finalist op het WK voor jonge springpaarden in Lanaken en won de eerste hengstencompetitiewedstrijd dit seizoen in Assen. Nijhof heeft hem in mede-eigendom met Kees van den Oetelaar en gebroeders Bosch. Stalgenoot Spartacus (Stakkato x Grannus), in Hannover geboren en gekeurd, is in mede-eigendom van Haras Cooper in Brazilië. Hij heeft tevens een Zangersheide-dekbrevet en was vorig jaar tiende op het WK in Lanaken. Zijn halfbroer Elton John (v. Acorado I) springt internationaal met Hergen Forkert.

Op het WK in Lanaken trok Epleaser van ’t Heike (For Pleasure x Nabab de Rêve) veel aandacht onder Mathijs van Asten. Ze werden vierde. De vijfjarige BWP-gekeurde voshengst van Stoeterij De Vier Dagmaelen in Kasterlee komt uit de Grand Prix-springmerrie Valentina van ’t Heike van Jos Lansink.

Geboren in 2002 is de AES-gekeurde Holsteiner Cardoso (Cassini I x Linaro), die voorgesteld wordt door P. van der Kallen in St.Oedenrode. Zijn moeder Katja I is een halfzus van het olympische springpaard Camiro (v. Cassini I) van Tony Andre Hansen. Eén jaar jonger is Wallis (Tangelo van de Zuuthoeve x Odense keur v. Lux Z) van fokker Stal Rombouts in Hapert. Gert Jan van Olst uit Den Hout presenteert de vierjarige Acord G (Acapulco x Kleora stb. v. Animo), gefokt door L. van den Goor in Sevenum. Deze hengst heeft bij het NRPS al een dekbrevet veroverd onder de naam Arco.

Driejarige hengsten
BWP-kampioenshengst Gigolo van de Padenborre (v. Quidam de Revel)Zeven aangemelde hengsten zijn drie jaar. Herman Seiger komt met een Holsteins gefokte Caretino x Corrado uit stam 18b1. K. Scheepens uit Udenhout stelt zijn fokproduct Baltimore (Indoctro x Simply the Best stb. v. Burggraaf) voor. Egbert Schep en Joop van Uytert komen met Gigolo van de Padenborre (Quidam de Revel x Chin Chin), die begin dit jaar kampioen werd op de BWP-hengstenkeuring en genetisch zeer interessant is. Moeder Delicieuse van de Paddenborre is een (half)zus van drie internationale springpaarden.

Johan Regterschot komt met Bernard (Utopie x Rianne keur sport v. Voltaire), die door Ad den Hartog gefokt is uit dezelfde stam als Jacomar. Moeder Rianne is een halfzus van het internationale 1,50 m-springpaard Tobias (v. Lux Z) met Christian Ahlmann. Beauty (Upgrade x Thereselina vb. v. Gran Corrado) is aangemeld door Hertz Stables in Enschede. Porter Junior Z (Porter L.C.H. x Ushi vb v. Calvados) wordt voorgebracht door van C. van Kaathoven uit St.Michielsgestel en J.A.M. Krol en J.M.C. van den Noort uit Raamsdonk.

Dressuur en Gelders
De enige dressuurhengst die naar Stegeren komt is de vierjarige Beant SMH (Samba Hit II Zeoliet) van fokker M. Hovenga in Jelsum. Zijn preferente elitemoeder Menuet legde een goede IBOP af met 83,5 punten. Van de twee Gelderse hengsten is Widor (Koss x Cabochon) van fokker K.H.J. van Leijden in Hengelo de oudste. De zesjarige bruine sterhengst komt uit de keur-preferente Metha, net als de KWPN-aangewezen hengst Vasco (v. Koss). Fokker J. Droogh uit Geesteren komt met de driejarige zwarte Binck (Special D x Timrose vb. v. Ahoy).

Lees vrijdag het verslag over de eerste bezichtiging in De Paardenkrant.

Bron: Horses.nl/De Paardenkrant – Wendy Scholten

Overname zonder toestemming niet toegestaan.

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook