Ga naar hoofdinhoud

Zevenjarige dressuurhengsten demonstreren talent in online showrubriek

Jameson RS2 (v. Blue Hors Zack) met Marieke van der Putten Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl

Een deel van de zevenjarige dressuurhengsten zou eigenlijk hun opwachting maken op het WK Jonge Dressuurpaarden. Dat verhaal is bekend, door corona ging er vrijwel geen evenement door, waaronder ook het geschrapte WK in Verden. Toch kunnen de dressuurliefhebbers de hengsten uit de J-jaargang na lange tijd weer zien op de KWPN Hengstenkeuring. In een vooraf opgenomen showblok komen acht hengsten in actie.

De voor het WK geselecteerde Jameson (v.Blue Hors Zack) en Just Wimphof (v.De Niro) worden door Marieke van der Putten en Renate van Uytert – van Vliet gepresenteerd. Dream Boy-zoon Jheronimus komt met zijn nieuwe amazone Kirsten Brouwer in actie.

Zes kwaliteitsvolle hengsten

Eva van der Linden presenteert de in het ZZ-Licht geklasseerde Jerenzo Texel (v.Enzo Ferrari). Ferdeaux-zoon Jerveaux verschijnt onder het zadel van Bart Veeze, terwijl Kimberly Pap de vorderingen van haar Vivaldi-zoon Turfhorst Jersey demonstreert. Kim Koolen laat de vooruitgang van For Ferrero (v.For Romance) zien en Charlotte Fry doet dat met Johnson-zoon Jayson.

De hengsten komen aan het einde van het middagprogramma aan bod, dat zich op vrijdag  5 februari tussen ongeveer 13:00 en 18:20 afspeelt. Het belooft een interessante middag te worden en is te zien via KWPN.tv.

Meer informatie en het programma over de KWPN Hengstenkeuring is hier te vinden.

Bron: KWPN

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook