Ga naar hoofdinhoud

Zeventig veulens onder hamer Prinsjesdagveiling

Zeventig veulens komen op dinsdag 18 september onder de hamer bij veilingmeester Hans Sinnige tijdens de Nationale Veulenveiling Prinsjesdag in Ermelo. Zij zijn uitgekozen na een strenge selectie. Onder hen een aantal veulens van paarden die de afgelopen week uitstekend presteerden tijdens de Olympische Spelen in Londen.

In de collectie bijvoorbeeld een veulen van Big Star. De hengst die met Nick Skelton goed was voor de Olympische Gouden teammedaille en op basis van zijn prestaties erkend werd bij het KWPN. Dit veulen is verder van de Holsteinse stam 7126 en is een kleindochter van het internationale springpaard Rockella S. Haar halfzuster Vriedo-O liep eveneens mee in Londen. In de selectie ook een veulen van Eurocommerce London. Eurocommerce London loodste het Nederlandse team en individueel Gerco Schröder overtuigend naar twee zilveren medailles. Dit veulen draagt de toepasselijke naam Come to Londen en komt uit de internationaal springende merrie Ta Belle van Sombeke.

Verder zijn er nakomelingen uitgekozen van onder meer de bekende vaderpaarden Cassal la Silla, MyLord Carthago, Vigo ‘d Arsouille, Uthopia en De Niro.

Klik hier voor het volledige aanbod.

Bron: Horses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.