Ga naar hoofdinhoud

André Hascher nieuwe voorzitter ZfdP

Het Zuchtverband für deutsche Pferde heeft op de leden- en afgevaardigdenvergadering in Giessen een nieuw bestuur gekozen. Zittend voorzitter Eckhart Ohnweiler kreeg minder stemmen (13) dan zijn tegenstander André Hascher (26). Hascher heeft een advocatenkantoor in Darmstadt en heeft zich gespecialiseerd in hippisch recht.

Helemaal zonder slag of stoot ging de verkiezing niet. Ohnweiler leidde de verkiezing zelf in plaats van een verkiezingsfunctionaris aan te stellen. Na zijn nederlaag kon er geen felicitatie aan Hascher aan af, maar kreeg de winnaar het advies van zijn voorganger om de rechtmatigheid van de verkiezing te laten controleren door een griffierechtbank. Daarna verliet Ohnweiler de zaal.

Klaus Rabensteiner werd aangewezen als plaatsvervangend voorzitter, Dunja Junker als tweede plaatvervanger. De voorzitter van de adviesraad, Walter Mailänder, heeft zijn functie behouden en is tevens lid van de raad. Jarenlange fokkerijmanager Hans-L. Britze en oud-bestuurslid Peter Schmidt werden tot erelid benoemd.

Bron: Züchterforum

Topics van dit bericht

Selecteer een topic en vind alle berichten over dit onderwerp onder "Mijn nieuws".
Lees meer over topics .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook