Ga naar hoofdinhoud

HK ZfdP: Bonte Cadeau Noir publiekslieveling, Fürst Jazz levert kampioen

Classico Deluxe C (v. Cadeau Noir) - Foto: Hagemeister

De ZfdP-keuring in Kreuth leverde zes dressuurhengsten en acht springhengsten een dekbrevet op. De KWPN-gefokte Fürst Jazz leverde met Fürst Fabelhaft (mv. L'Espoir) de dressuurkampioen en bij de springhengsten stond een naamloze Cornet Obolensky x Coronino bovenaan. De publiekslieveling was een andere hengst: de als beste ZfdP-hengst aangewezen Classico Deluxe C (Cadeau Noir x Blickpunkt). En dat heeft ook met zijn kleur te maken.

Nederlands succes was er ook nog in Kreuth: Sparta (Sir Heinrich x Diamond Hit) van Reesink Horses werd geprimeerd en een tweede hengst van Reesink werd goedgekeurd: Fortnite (Franziskus x De Niro). De andere goedgekeurde dressuurhengsten zijn de door Björn Nagel gefokte Totilas uit de springmerrie Alice III (v. Canturo) die in mede-eigendom is van Ann-Kathrin Linsenhoff en Babtiste (Benicio x Dollmann) van Mathieu Beckmann.

Springhengsten

Bij de springhengsten ontving alleen de Cornet x Coronino een premie en daarmee werd hij ook automatisch tot kampioen uitgeroepen. Zeven andere hengsten ontvingen een dekbrevet. Daaronder de door J.H.W. Winkelmolen gefokte Ermont Z (Erco van ’t Roosakker x Quality Time), die vorig jaar bij het KWPN in de eerste bezichtiging bleef staan. Verder werden een naamloze Balounito x Clarimo, Cat Balou (Baloutelli x Cassandro II), Chili Billy (Cador x Gracieux), Cimbalou (Casall x Lavaletto), Frederico Fellini RD (For Pleasure x Albatros), Lausitzer junior (Lausitzer x Lehnbach) en een naamloze Quite Rubin x Embassy I.

Volledige uitslag

Bron: Horses.nl

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook