Ga naar hoofdinhoud

Zhivago-dochter Filinda IBOP-topper Wezep

De IBOP in Wezep haalde gisteren een hoog slagingspercentage. Van de zeventien dressuurmerries slaagden er twaalf en van de elf springmerries ging er slechts een onverrichter zake naar huis. Arnold Kootstra en Dirk Reijne beoordeelden de springmerries, deze laatste beoordeelde met Toine Hoefs samen de dressuurmerries. De echte topper was dressuurmerrie Filinda.

Filinda kreeg afgelopen zomer al 90 punten voor beweging op de stamboekkeuring en werd voor de Nationale Merriekeuring uitgenodigd. Gisteren bewees ze opnieuw dat ze een topmerrie is door 86 punten te scoren. Grootmoeder van Filinda Jerlinda (v.Michelangelo) is de moeder van Grand Prix-KWPN-hengst Westpoint (v.Jazz). “Dit is een merrie die op alle onderdelen goed scoorde en een hoogbenig dressuurmodel heeft”, vertelt Reijne. “Ze heeft drie goede basisgangen, beweegt met zeer veel souplesse en heeft een enorm beste houding en balans. Ze liet een evenwichtige proef zien met een mooi afloop van het voorbeen en een dragend achterbeen. Ze beweegt met de schoft omhoog en is voor mij het voorbeeld van een zeer goed dressuurpaard!”

Winningmood-dochter Feature Prinses kreeg een mooie 81,5 totaal. “Deze merrie heeft een sterk model met ruim voldoende ras en stapt heel goed. Ze heeft heel veel souplesse en een mooi lichaamsgebruik, ook zij liet een evenwichtige proef zien. Het achterbeengebruik is zeer goed met zeer veel buiging in de gewrichten en een mooi afloop van het voorbeen.” Grootmoeder Jodyprinses (v.Cabochon) bracht Ashley Holzers Grand Prix-dressuurpaard Papachico Prins (v.Amsterdam) voort.

Bij de springpaarden  gingen de hoogste punten naar NMK-merrie Fionapina Colada (Berlin), zij scoorde 78,5 totaal met een constante lijst cijfers. Arnold Kootstra: “Deze merrie viel vooral op door haar vele vermogen. Ze deed ook heel goed haar best.” Bijna alle springonderdelen leverden een 8 op. Grootmoeder Ipinacolada (v.Calvados) is ook de moeder van Ocolado (v.Habsburg), het Grand Prix-springpaard van Ellen Whitaker en het internationale springpaard Santiago (v.Voltaire). Nog vele andere goede sportpaarden vinden hun oorsprong in deze lijn.

Klik hier voor alle uitslagen van IBOP Wezep.

Bron: Horses/KWPN

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.