Ga naar hoofdinhoud

Zirocco Blue, Van Gogh en Verdi keur; Mr. Blue en Cantos preferent

Jur Vrieling en Zirocco Blue Foto: Arnd Bronkhorst / www.arnd.nl
Zojuist werden op de Hengstenkeuring in Den Bosch de nieuwe predicaathengsten bekendgemaakt. Drie hengsten kregen vandaag het keurpredicaat, twee werden postuum preferent verklaard. De kersverse keurhengsten zijn Zirocco Blue VDL, Van Gogh en Verdi.

Zirocco Blue

Zirocco Blue  (v. Mr. Blue) is zelf in de sport zeer succesvol onder Jur Vrieling, maar ook in de fokkerij presteert hij opvallend goed met inmiddels vijf KWPN goedgekeurde zonen; Durango VDL, Ever Blue, Florian, Golden Dream en Hermitage VDL. Zijn oudste kinderen zijn nu 8 jaar en beginnen inmiddels ook internationaal door te breken.

Van Gogh

Ook Van Gogh (v. Numero Uno) scoort op het allerhoogst niveau onder Marco Kutscher met recent nog overwinningen tijdens in de Global Champions Tour in Valkenswaart en het 5* concours in Los Angeles. Ook in de fokkerij drukt de hengst duidelijk zijn stempel. Bijna 70% van zijn aangeboden merries op de stamboekkeuring werd ster. De hengst vererft duidelijk bovengemiddeld op zijn exterieur, beweging en springonderdelen.

Verdi TN N.O.P.

Met succesvolle deelname aan de Olympische Spelen, het Europese kampioenschap en met verschillende overwinningen in Grote Prijzen op zak, heeft VDL Groep Verdi TN N.O.P. (v. Quidam de Revel) met Maikel van der Vleuten al veel gepresteerd. Ook in de fokkerij bewijst Verdi zijn grote klasse. Zijn oudste nakomelingen zijn net 10 jaar geworden en diverse waren het afgelopen jaar, als negenjarige al succesvol in de internationale sport. Inmiddels heeft hij twee KWPN goedgekeurde hengsten, nl Farmgraaf en First Verdi. Hoewel de fokwaarde sport nu nog net niet voldoet aan het gewenste niveau, zijn bovenstaande wapenfeiten reden geweest om Verdi toch het keur predikaat te verlenen.

Mr. Blue

Mr. Blue (v. Couperus) en Cantos (v. Contender) kregen postuum het preferentschap toegekend. Diverse kinderen van Mr. Blue springen net als hun vader deed Grand Prix; Zirocco Blue VDL, de KWPN-erkende hengst Plot Blue, Simon en VDL Groep Sapphire B zijn enkele opvallende namen. Ook in de mannelijke lijn drukt Mr. Blue zijn stempel, een voorwaarde om het preferentschap te krijgen. Goedgekeurde zonen zijn de hierboven genoemde Zirocco Blue VDL, Den Ham Blue R, For the Moment en de in dit najaar goedgekeurd Malibu TN alsmede de KWPN erkende Plot Blue.

Cantos

De Contender-zoon Cantos sprong zelf Grand Prix. 70% van zijn aangeboden dochters hebben het sterpredikaat behaald waarvan bij 2/3 ook in aanmerking kwam voor een hoger predikaat. Ook in de sport weet Cantos duidelijk zijn stempel te drukken. Niet minder dan 20 kinderen van Cantos springen 1.50 m. of hoger. Ook in de mannelijke lijn weet Cantos te overtuigen met zes goedgekeurde zonen, Bosch Blue, Casantos, Dantos HBC, Farfan M, Freestyle en Gullit HBC.

Bron: KWPN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.