Zoom, Quantensprung en Dallas VDL leveren Duitse veulenkampioenen

Zoom x Don Romantic - Foto: Equitaris/Tanja Becker

Met een topscore van 102,6 punten kwam een veulen uit de eerste jaargang van Zoom aan kop bij de hengstveulens op het Duitse veulenkampioenschap in Lienen. Bij de merrieveulens was dat zelfde puntentotaal er voor de kampioene van Quantensprung. In de Goldfever-ring, de keuring voor springgefokte veulens, was de hoogste eer voor een merrieveulen van Dallas VDL en een hengstveulen van Balou du Rouet. Datzelfde veulen werd tussen de dressuurhengstveulens tweede. 

De Westfaalse reservekampioen van de keuring in 2016, Zoom (Blue Hors Zack x Don Schufro), kreeg in 2017 een groot aantal merries. Uit die jaargang drongen negen veulens door tot de finale van het Duitse veulenkampioenschap. Vijf hengstveulens en vier merrieveulens. Bij de hengstveulens kwam een op Don Schufro ingeteelde Zoom uit een Don Romantic x Sandro Hit aan kop te staan met 102,6 punten en ook op plaats 7, 19, 25 en 59 waren Zooms te vinden. Bij de merrieveulens belandden de vier Zooms op de plaatsen 6, 13, 16 en 25.

Balou du Rouet levert reservekampioen

De reservetitel was in Lienen voor een springgefokt hengstveulen. Deze Balou du Rouet x Lissaro kwam totaal op 100,8 punten en versloeg daarmee veel van zijn dressuurcollega’s. In de ring voor springgefokte veulens deelde dit veulen de kampioenstitel met een merrieveulen van Dallas VDL uit een moeder van Concetto. Derde bij de hengstveulens werd een Danone I x Fidertanz, gevolgd door een Dream Boy x De Niro en een Borsalino x Quaterback.

Quantensprung-merrieveulen vooraan

Bij de merrieveulens was de hoogste eer voor een Quatensprung x Quaterback, gevolgd door een Franziskus x Dimension en een Santo Domingo x De Niro. Op de plaatsen 4 en 5 F-bloed, merrieveulens van Fürst Romancier en Fürstenball.

Uitslag hengstveulens

Uitslag merrieveulens

Uitslag Goldfever ring

Zoom x Don Romantic

Dallas VDL x Concetto

Reageer
Discussie zien we graag op Horses, maar wel met respect voor elkaar. Wij vragen daarom om onder volledige naam te reageren. Reacties zonder naamsvermelding kunnen zonder opgave van reden worden verwijderd. Om de toegankelijkheid en leesbaarheid van de discussie te bevorderen geldt een maximale reactielengte van 250 woorden. Lees hier alle voorwaarden.