Ga naar hoofdinhoud

Zoon Wereldkampioene Woodlander Farouche ter dekking bij Landgestüt Celle

Woodlander Wild Child (v. Wavavoom) - Foto: Woodlander Stud

Woodlander Wild Child (Wavavoom x Fürst Heinrich) staat komend jaar ter dekking bij Landgestüt Celle. De hengst is een achtjarige zoon van tweevoudig Wereldkampioene Woodlander Farouche. Hoewel de hengst voornamelijk voor de fokkerij werd ingezet bij zijn Britse eigenaresse Lynne Crowden, leverde hij dit jaar al twee verrichtingstoppers in Duitsland.

In april dit jaar liep de vierjarige Wicked Game Woodlander (mv. St. Moritz) naar gemiddeld een 8,6 in de 14-daagse Hengstleistungsprüfung in München-Riem en kreeg zelfs een 9,08 voor de dressuuronderdelen. Een week later was diens halfbroer Wild Love Woodlander (mv. For Compliment) met een 8,58 de beste dressuurhengst in Neustadt-Dosse.

Sportgenen

Die prestaties hebben als gevolg dat Wild Child zijn stal op Britse bodem volgend jaar inruilt voor eentje bij Landgestüt Celle. De appel valt overigens niet ver van de boom. Moeder Farouche was onder Michael Eilberg één van Groot-Brittannië’s veelbelovendste paarden, maar een blessure gooide roet in het eten en de merrie wordt nu ingezet voor de fokkerij. Haar moeder Woodlander Dornröschen liep internationaal Grand Prix onder Eilberg.

Woodlander Wild Child

Bron: Horses.nl/Equitaris

Vond u dit een interessant artikel?

Dit artikel is geschreven door een van onze hardwerkende freelancers. Alle medewerkers van Horses.nl staan voor u klaar, dag en nacht om het laatste nieuws snel, vanzelfsprekend en nu nog gratis bij u te brengen. Want goede en onafhankelijke berichtgeving over alles wat er in de paardensport gebeurt snel uw op digitale scherm brengen, dat is onze passie! Maar dit kunnen we niet zonder uw steun en waardering.

Vindt u ook dat Horses.nl vrij toegankelijk moet blijven voor iedereen? Geen inlogscherm en extra clicks om uw favoriete nieuws te lezen? Transparant, open, deelbaar. Help ons om dit ook in de toekomst te kunnen waarborgen. Doneer en houd ons journalistieke platform vrij toegankelijk voor alle paardenliefhebbers!

Doneer nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Lees ook